Adobe, video oluşturma odaklı yapay zeka modeli geliştirdi

Adobe'nin modeli, sıfırdan, yani bir komut istemi veya referans görüntüler ile çekimler oluşturuyor.
Adobe, video oluşturma odaklı yapay zeka modeli geliştirdi

OpenAI'ın metin istemlerinden yüksek kaliteli videolar oluşturan Sora'sından sonra şimdi Adobe'nin de video oluşturma odaklı bir yapay zeka modeli geliştirdiği açıklandı. 

Adobe'nin modeli şirketin genişleyen Firefly üretimsel yapay zeka ürünleri ailesinin bir parçası. Günümüzdeki birçok üretimsel yapay zeka video aracı gibi, Adobe'nin modeli de sıfırdan, yani bir komut istemi veya referans görüntüler ile çekimler oluşturuyor ve Premiere Pro'daki üç yeni özelliği destekliyor. Bu üç özellik ise nesne ekleme, nesne kaldırma ve üretimsel genişletme olarak karşımıza çıkıyor. 

Adobe'nin yeni ürünü ile Premiere Pro kullanıcıları, yapay zeka görüntülerinin yanı sıra geleneksel kameralarla çekilen canlı aksiyon videolarını da düzenleyebilecek ve bunlarla çalışabilecek. Adobe, web sitesinde: "İlk keşifler, profesyonel video editörlerinin gelecekte projelerinde düzenlemek üzere B-roll oluşturmak için Premiere Pro'ya entegre edilmiş OpenAI ve Runway'in video oluşturma modellerinden nasıl yararlanabileceklerini gösteriyor. Ayrıca Pika Labs'ın Generative Extend aracıyla birlikte bir çekimin sonuna birkaç saniye eklemek için nasıl kullanılabileceğini de gösteriyor." ifadesini kullandı.

Adobe ayrıca, Firefly metinden görüntüye oluşturucu modelinin bir versiyonunun bu yılın sonlarına doğru Premiere Pro'ya geleceğini ve yazılım içinde yepyeni bir dizi üretimsel yapay zeka iş akışına ve özelliğine olanak tanıyacağını duyurdu.

Bunlar arasında, video editörlerinin ve film yapımcılarının yeni çekim yapmadan klipleri daha uzun hale getirmek için sorunsuz bir şekilde kare eklemelerine olanak tanıyan, potansiyel olarak çok yararlı ve para tasarrufu sağlayan bir özellik olan "Generative Extend" de yer alıyor. Adobe ayrıca bu özelliğin daha yumuşak geçişler yapılmasına nasıl yardımcı olabileceğini de belirtiyor; böylece çok ani biten bir klip, bir an veya hareket üzerinde daha uzun süre kalmak için uzatılabiliyor.

Firefly for Video ayrıca Premiere Pro kullanıcılarının akıllı "Nesne Algılama ve Kaldırma" işlemini gerçekleştirebilmelerini sağlayacak. Bu işlem, videolardaki nesneleri vurgulayarak yapay zeka modelinin bunları farklı kareler boyunca izlemesine olanak tanıyor. Böylece kullanıcılar üretimsel yapay zeka ile bu nesneleri yenileriyle düzenleyebilecek veya birden fazla klip ve kamera açısında bile nesneleri tamamen kaldırabilecek.

Adobe, üretimsel yapay zeka araçlarında kaçınılmaz olarak ortaya çıkan deep fake korkusunu gidermek için Premiere'e de yapay zeka tarafından üretilen medyayı tanımlamak için meta veriler olan Content Credentials'ı getirdiğini söylüyor. 

Şimdilik sadece bir önizleme olsa da Adobe'nin Premiere Pro için yeni entegrasyonları ve özellikleri, sosyal medyada film yapımcıları ve içerik oluşturucular tarafından oldukça beğenildi. Ürünün diğer kullanıcılar üzerinde nasıl bir etkisi olacağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.