Yapay zeka destekli hukuk girişimi Lawhive, 9.5 milyon sterlin yatırım aldı

Tüketicilerin ve küçük işletmelerin yasal yardıma erişimini daha kolay ve daha uygun fiyatlı hale getirmeyi hedefleyen hukuk girişimi Lawhive, GV (Google Ventures) liderliğinde 9.5 milyon sterlin yatırım aldı.
Yapay zeka destekli hukuk girişimi Lawhive, 9.5 milyon sterlin yatırım aldı

Tüketicilerin ve küçük işletmelerin yasal yardıma erişimini daha kolay ve daha uygun fiyatlı hale getirmeyi hedefleyen hukuk girişimi Lawhive, GV (Google Ventures) liderliğinde 9.5 milyon sterlin yatırım aldı. Yatırım turuna Episode 1 Ventures katıldı. 

"Hukuk için Shopify" olarak adlandırılan Lawhive, avukatlar için yapay zeka destekli bir platform işletiyor. Platformda avukatlar kendi müvekkilleriyle çalışabiliyor ya da Lawhive pazar yeri aracılığıyla tüketiciler ve küçük işletmelerle eşleştirilebiliyor. Lawhive platformu, yasal işlerin birçok yönünü ele almak için yapay zekayı kullanarak avukatlar için zaman tasarrufu ve müvekkilleri için maliyet ve verimlilik avantajları sağlıyor.

Lawhive'ın bugüne kadar aile ve mülkiyet anlaşmazlıklarından tüketici hakları ve küçük işletme sorunlarına kadar bir dizi konuda destek arayan binlerce tüketiciye yardımcı olduğu belirtiliyor. Lawhive şu anda Birleşik Krallık genelinde 100'den fazla avukatla çalışıyor ve tüketici hukuku için KYC/AML, müşteri kabulü ve belge toplama gibi günlük, tekrarlayan idari görevleri otomatikleştiren bir işletim sistemi oluşturuyor.

Lawhive platformunun merkezinde, Lawhive'ın kendi ince ayarlı LLM'inin üzerine inşa edilen ve yasal işleri yürütmede diğer tüm LLM'lerden daha iyi sonuçlar ortaya koyan bir yapay zeka avukatı olan Lawrence yer alıyor. Lawrence halihazırda kıdemsiz bir avukat ya da stajyer avukat düzeyinde hukuki işler yürütebiliyor, kıdemli avukatların işlerini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.