Google'ın güncellenen kodlama asistanı: Android Studio'da Gemini

Android Studio'da Gemini ile geliştiriciler, kod tamamlama, hata ayıklama, ilgili kaynakları bulma ve dokümantasyon yazma konularında daha yüksek kaliteli yanıtlar alabilecek.
Google'ın güncellenen kodlama asistanı: Android Studio'da Gemini

Google I/O 2023'te duyurulan tüm yenilikleri sizlere aktarmıştık. O dönemde Android Studio için kodlama görevlerine destek olan PaLM-2 destekli Studio Bot'u duyuran şirket, şimdi de platformu Gemini Pro ile güncelliyor.  

Gemini 1.0 Pro modeli ile güncellenen Studio Bot'un yanıt kalitesinin artacağı belirtiliyor. Bu kapsamda geliştiriciler, kod tamamlama, hata ayıklama, ilgili kaynakları bulma ve dokümantasyon yazma konularında daha yüksek kaliteli yanıtlar alabilecek.

Ayrıca Studio Bot da marka ismini değiştirerek Android Studio'da Gemini olarak karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz aydan bu yana Google'ın yapay zeka ürünlerini Gemini adı altında birleştirdiğini düşünürsek, şirketin bu adımı pek de şaşırtıcı değil. 

Kodunuzu okumasına da izin verdiğiniz takdirde, Gemini, soruları yanıtlamanın ötesinde bağlama dayalı kod tamamlamaları gerçekleştirebilecek. Eğer Gemini'ın bağlama dayalı önerilerde bulunmasını istiyor ancak belirli dosya veya klasörlere erişmesini istemiyorsanız, erişimi engellemek için bir ".aiexclude" dosyası oluşturmanız mümkün. Bu sayede Gemini'ın kod tamamlama ve diğer yapay zeka özelliklerini sunarken hangi bağlamı kullanabileceği üzerinde kontrol sahibi olabilirsiniz. 

Güncel Android Studio Jellyfish beta gibi bir önizleme sürümü üzerinden Android Studio'da Gemini'ı kullanabileceğinizi belirtelim. Android Studio'da Gemini, 180'den fazla bölgede destekleniyor. Bu bölgelerdeki geliştiriciler, ürünü önizleme döneminde ücretsiz olarak kullanabilecek. 

Bu arada Gemini ile geliştiricilerin kendi yapay zeka destekli deneyimlerini oluşturması da mümkün. Android Studio Canary sürümü üzerinden Gemini API Starter proje şablonlarına erişebilirsiniz. Gemini API Starter, metin ve görüntü tabanlı Google AI ile çalışmaya başlamak için basit bir temel oluşturuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.