Spotify, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş çalma listeleri özelliğini yayına alıyor

Spotify'ın yazılı komutlarla çalma listeleri oluşturan yapay zeka destekli özelliği, ilk olarak Birleşik Krallık ve Avustralya'daki Android ve iOS kullanıcılarına sunulacak.
Spotify, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş çalma listeleri özelliğini yayına alıyor

Spotify'ın yazılı komutlarla çalma listeleri oluşturan yapay zeka destekli bir özelliği test ettiğini geçtiğimiz yılın sonunda sizlerle paylaşmıştık. Şirketin paylaştığı bilgilere göre şu anda bu özellik beta olarak premium kullanıcılara sunulmaya başlandı. Bu özellik ilk olarak Birleşik Krallık ve Avustralya'daki Android ve iOS kullanıcılarına sunulacak ve önümüzdeki aylarda özelliğin kapsamı genişletilecek.

Spotify'ın çalma listelerinde yapay zekayı kullanırken komutlardan (prompt'lardan) yararlanması ise oldukça dikkat çekici, zira böyle bir durumda "kendimi bir film karakteri olarak hissetmek istiyorum" veya "yağmurlu havada sahilde yürüyüş yapıyorum" gibi komutlar yazdığınızda platform size ona göre listeler oluşturacak. Söz konusu komutlar yerler, hayvanlar, etkinlikler, film karakterleri, renkler veya emojiler gibi her türlü şeye atıfta bulunabilecek olsa da şirket, en iyi çalma listelerinin türler, ruh halleri, sanatçılar ve on yılların bir kombinasyonunu içeren komutlar kullanılarak oluşturulduğunu belirtiyor.

Çalma listesi oluşturulduktan sonra kullanıcılar, "daha az iyimser" veya "daha fazla pop" gibi komutlar vererek çıkan sonucu revize etmek ve iyileştirmek için yapay zekayı kullanabilecek. Kullanıcılar ayrıca herhangi bir şarkıyı çalma listesinden çıkarabilecekler.

Yapay zeka ile çalma listesi oluşturmak için Spotify mobil uygulamasına gitmek ve ekranınızın sağ alt köşesindeki "Kitaplığınız"ı seçmek gerekiyor. Akabinde Kitaplığınız'dan, uygulamanın sağ üst köşesindeki "+" düğmesine dokunmanız ve "AI Çalma Listesi"ni seçmeniz yeterli oluyor. Bu noktada Spotify'ın bazı komut önerileri sunacağını da belirtmek gerekir. 

Spotify, son aylarda yapay zeka teknolojisine büyük yatırımlar yaparak akış hizmetini iyileştirmeye odaklanıyor. Geçen yıl dünya genelinde tanıtılan AI DJ'in piyasaya sürülmesiyle şirket, Xavier "X" Jernigan'ın sesinin yapay bir versiyonunu oluşturmak için Sonantic ve OpenAI teknolojisini birleştirerek kullanıcıya özelleştirilmiş şarkı seçenekleri sunmaya başlamıştı. Spotify, aynı zamanda yapay zeka ve büyük dil modellerindeki en son gelişmeleri anlamak için şirket içi araştırmalara önemli yatırımlar yaptığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.