Spotify, yapay zeka destekli çalma listelerini test ediyor

Spotify, metin istemlerinden çalma listeleri oluşturan yapay zeka destekli bir özelliği test ediyor.
Spotify, yapay zeka destekli çalma listelerini test ediyor

Spotify, metin istemlerinden çalma listeleri oluşturan yapay zeka destekli bir özelliği test ediyor. TikTok kullanıcısı @robdad_ tarafından keşfedilen bu özellik, yeni bir çalma listesi oluşturmak için artı işaretine dokunduktan sonra kitaplığınız altında bir seçenek olarak mevcut. Ancak Spotify'ın bu özelliği herkese açık olarak yayınlayıp yayınlamayacağı ise şu an için belirsiz. 

TikTok videosunda özelliğin uygulama içi açıklamasında "fikirlerinizi yapay zeka kullanarak çalma listelerine dönüştürün" ifadesinin yer aldığını görmek mümkün. Özel girdiler için bir chatbot alanının üstünde, aynı zamanda istemler de öneriliyor. 

Bir Spotify sözcüsü TechCrunch'a konuyla ilgili olarak, "Rutin olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş kapsamlı deneyimlerimizin yolunu açarken, diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka bir şeyimiz yok." dedi. 

Spotify bir noktada bu özelliği kullanıma sunarsa, daha pahalı bir abonelik seçeneğini de yayına alabilir, ancak bunlar şu anda tamamen bir varsayım. Hatta öyle ki şirketin yaklaşık üç yıl önce duyurduğu premium hi-fi özelliği, rakibi Apple Music'in ekstra ücret talep etmeden kayıpsız ses özelliği eklemesinin ardından hala hayata geçmedi.

Bu listeler, şirketin yapay zeka odağındaki ilk hamlesi değil. Bu yılın başlarında Spotify, kullanıcılara önerilerde bulunan bir AI DJ özelliğini yayına almıştı ve bu özellik, OpenAI teknolojisi tarafından destekleniyordu. Ayrıca bu kadar net bir şekilde olmasa da Spotify'ın yapay zeka tarafından üretilen komuta dayalı çalma listelerini test ettiği gizli kodlarda ortaya çıkmıştı.

Şirket, yapay zeka tarafından oluşturulan çalma listelerini gerçekten hayata geçirecek mi, hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.