Apple, yapay zeka modellerini eğitmek için Shutterstock görsellerini lisanslıyor

Apple, yapay zeka modellerini eğitmek için Shutterstock ile bir anlaşma yaptı. Söz konusu iş birliğinin Apple'a 50 milyon dolara mal olması bekleniyor.
Apple, yapay zeka modellerini eğitmek için Shutterstock görsellerini lisanslıyor

Apple, yapay zeka modellerini eğitmek için Shutterstock ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında şirket, milyonlarca görselin lisansını alacak. Google, Meta ve Amazon da dahil olmak üzere diğer teknoloji şirketleri de görsel yapay zeka motorlarının geliştirilmesine yardımcı olmak için Shutterstock ile benzer anlaşmalar yapmıştı. Söz konusu iş birliğinin Apple'a 50 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Apple ve Shutterstock arasındaki anlaşma, Apple ile çeşitli yayıncılar arasında haber makalelerinden elde edilen içerik kullanılarak benzer yapay zeka büyük dil modeli (LLM) eğitimi için daha önce yapılan görüşmelerin ardından geldi. Conde Nast IAC ve NBC, Apple ile içeriklerini lisanslama konusunda görüşmeler yaptığı iddia edilen büyük medya isimleri arasında yer alıyordu.

Apple'ın bu haziran ayında WWDC'de işletim sistemlerine daha fazla yapay zeka teknolojisi ekleme çabaları hakkında bazı önemli duyurular yapması bekleniyor. Ancak bunların nasıl yenilikler olacağı şu an için belirsiz.

Şirketin yapay zeka çabalarına dair genel bir belirsizlik söz konusu olsa da Apple'ın Dünya Çapında Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, sosyal medyada bir sonraki WWDC konferansının inanılmaz olacağını söyleyerek, konferansın ağırlıklı olarak iOS 18 ve diğer Apple işletim sistemlerine eklenen yapay zeka türü özelliklere odaklanacağını ima etmişti. Bu da hepimizin yenilikleri daha fazla merak etmesine neden oldu.

WWDC 2024'te tanıtılması beklenen içeriklere buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.