NoSQL veritabanı geliştiren Aerospike, 109 milyon dolar yatırım aldı

Aerospike, E serisi yatırım turunda 109 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Aerospike'ın 109 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, Sumeru Equity Partners liderliğinde gerçekleş
NoSQL veritabanı geliştiren Aerospike, 109 milyon dolar yatırım aldı

NoSQL veritabanı çözümü Aerospike'ın D serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılında sizlere aktarmıştık. Aradan geçen yılların ardından yeni bir yatırım turu ile karşımıza çıkan girişim, E serisi yatırım turunda 109 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

Aerospike'ın 109 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, Sumeru Equity Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Sumeru Equity Partners haricinde ise Alsop Louie Partners da katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Sumeru Equity Partners kurucu ortağı ve yönetici direktörü George Kadifa, Aerospike’ın yönetim kuruluna katıldı.

Aerospike tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, inovasyonun hızlandırılması için kullanılacak. Alınan 109 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Aerospike girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 240 milyon doları aştığını da ekleyelim.

2009 yılında Brian Bulkowski ve Srini V. Srinivasan tarafından ABD'de kurulan Aerospike, gerçek zamanlı kullanım senaryosu için optimize edilmiş NoSQL veritabanı çözümü sunuyor. ABD merkezli olarak yönetilen şirket, Birleşik Krallık ve Hindistan'da ofislere sahip durumda.

Sunduğu çözüm ile birlikte büyük işlem ve makine öğrenimi (AI/ML) uygulamalarının güç veren Aerospike'ın müşterileri arasında ise Adobe, AppsFlyer, Barclays, Flipkart, Myntra, Airtel, Yahoo, TransUnion, Snap ve PayPal gibi önemli şirketler yer alıyor.

Ticari ürünün yanı sıra açık kaynaklı bir topluluk versiyonu da sunan girişim, sunduğu bu versiyon ile birlikte yazılım geliştiricilerin projelerine destek olmayı hedefliyor.

Yapay zekanın ekonomiyi dönüştürdüğünü, büyüme ve yenilik için yeni fırsatlar sunduğunu dile getiren Sumeru Equity Partners kurucu ortağı ve yönetici direktörü George Kadifa, Aerospike'ın müşteri tabanı ve performans avantajıyla, yeni nesil gerçek zamanlı yapay zeka uygulamaları için temel bir unsur haline geleceğini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.