NoSQL veritabanı çözümü Aerospike, D serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı

Triangle Peak Partnes liderliğinde gerçekleşen D serisi yatırım turuna NewView Capital Partners, Alsop Louie Partners ve Eastward Capital Partners katıldı.
NoSQL veritabanı çözümü Aerospike, D serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı

Donanım tarafından optimize edilen bellek içi NoSQL veritabanı çözümü Aerospike, Triangle Peak Partners liderliğinde gerçekleşen D serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna hali hazırda şirkete yatırım yapmış olan NewView Capital Partners, Alsop Louie Partners ve Eastward Capital Partners katılım gösterdi. 

Geniş ölçekte çalışması ve hızlı hareket etmesiyle öne çıkan Aerospike, bu yatırım turu ile birlikte şimdiye kadar toplamda 78 milyon dolar yatırım almış oldu. 

Aerospike CEO'su John Dillon yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "Veri yeni fikri mülkiyet. Bu verilerden iç görü alabiliyorsanız, iç görüleri gerçekleştirilebilir hale getirebilirsiniz. Yapılacak en iyi şeyin ne olduğuna karar verebilirsiniz. ”

Dillon bunun yanı sıra düşük gecikmeli sorguları petabayt ölçekli verilerde ele alabilen yüksek hızlı veritabanlarına duyulan gereksinimin ilk olarak on yıl önce dijital reklamcılık endüstrisi tarafından hissedildiğini söyledi. Ancak şu anda finansal hizmetlerden telekoma, medyadan e-ticaret sektörüne kadar birçok sektörde hızlı veritabanlarına ihtiyaç duyuluyor.

Dillon'a göre diğer veri tabanları başarısız olduğunda Aerospike devreye giriyor. Diğer veri tabanı çözümleri kimi zaman müşteri ihtiyaçlarını karşılayamıyor, kimi zaman yüksek operasyon maliyetlerine sahip oluyor. 

Aerospike'ın ticari ürünü,  Verizon Media'nın veri alt yapısını desteklerken Paypal, Nielson, AirTel ve Snap gibi firmalara da farklı hizmetler sunuyor. Ticari ürünün yanında açık kaynaklı bir topluluk versiyonuna da sahip olan Aerospike, bu versiyon ile dünyanın her yerinden yazılım geliştiricilerin projelerine destek veriyor. 

Gelirlerini yıldan yılda yüzde 50 oranında arttırdığını söyleyen şirket, müşteriyi elde tutma oranının da yüzde 95 olduğunu ifade ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.