Yalçın Özdemir ile AppNation ve yapay zeka uygulamalarını konuştuk

AppNation kurucu ortağı ve CEO'su Yalçın Özdemir ile yapay zeka destekli uygulamalara ve geliştirme süreçlerine odaklanan bir röportaj gerçekleştirdik.

Mobil uygulama stüdyosu AppNation'ın kurucu ortağı ve CEO'su Yalçın Özdemir ile yapay zeka destekli uygulamalara ve geliştirme süreçlerine odaklanan bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajda Yalçın Özdemir, AppNation'ın uygulamalarından ve yapay zeka destekli uygulamaların geliştirme süreçlerinden bahsetti.

AppNation'ın kuruluş hikayesi

AppNation olarak yapay zeka uygulamaları geliştirmeye başlama süreçlerinin detaylarını paylaşan Özdemir, öncelikle kendi girişimcilik yolculuğunu anlattı. 7 yıl boyunca Kanada'da yaşadığını aktaran Özdemir, iOS mobil uygulama geliştiricisi olarak çalıştığını belirtti. Bu süreçte iOS uygulamalarını yakından deneme fırsatı bulduğunu ifade eden Özdemir, uygulama içi satın almaları keşfetmesiyle beraber buranın bir iş olduğunu anladı ve birkaç tane gelir elde edebilen uygulama geliştirdi. Ardından Özdemir, liseden arkadaşları Halil İbrahim Karahan ve Saffet Arslan ile bir araya gelerek onlara bu alandaki sürdürülebilir iş modelini aktardığını dile getirdi. Bu aşamadan sonra Kanada'dan Türkiye'ye dönüş yapan Özdemir, pandemi döneminde ekip olarak mobil uygulamalar geliştirmeye odaklandıklarını belirtiyor. 

Yalçın Özdemir'in aktardıklarına göre; başlangıçta verimlilik ve araç uygulamalarına odaklanan ekip, daha sonra yapay zekanın gelişimiyle birlikte yapay zeka destekli uygulamalara yöneldi. Verimlilik, müzik, fotoğraf, video, grafik tasarım, iş ve eğlence gibi birçok farklı alanda yapay zeka destekli uygulamalar geliştiren AppNation, komplike ve gelişmiş yapay zeka uygulamalarını kullanıcılara ulaştırıyor. 

AppNation'ın öne çıkan uygulamaları ve metrikleri

Girişimin öne çıkan uygulamaları arasında yapay zeka mimarlık uygulaması Arch, yakın zamanda Apple tarafından öne çıkarılan yapay zeka chatbot uygulaması Genie, fotoğraf ve video dikeyinde Fotorama yer alıyor. 

Ayrıca Özdemir, yapay zeka uygulamalarında kullanıcı kazanımı ve tekrarlanan gelir elde etmek için nasıl stratejiler izlediklerini de aktardı. Buna ek olarak Yalçın Özdemir, AppNation uygulamalarından metrikler de paylaştı. Yalçın Özdemir'in belirttiğine göre; Genie uygulaması 15 milyon indirmeyi geçerken, Arch uygulaması 1 milyon indirmeyi aştı. Aktif olarak 300 bin aboneye sahip olan AppNation'ın 10 uygulaması, ABD'de en çok indirilenler listesinde yer alıyor. 

Röportajda geliştirme süreçlerinde faydalandıkları yapay zeka modelleri ve teknolojilerden de söz eden Özdemir, yapay zekayı 3 katmanda gördüklerini dile getirdi. Özdemir'in paylaştıklarına göre; birinci katmanda üniversitelerin oluşturduğu araştırma raporları, 2. katmanda Stable Diffusion, GPT ve Llama gibi geliştirilen büyük yapay zeka modelleri 3. katmanda ise kullanıcı katmanı yer alıyor. Kendilerinin 3. katmanda yer aldığını belirten Özdemir, bu katmanı, geniş yapay zeka modellerinin kullanıcıların eline geçtiği, modellerin bir kullanım alanına göre uyarlandığı bir aşama olarak tanımladı. 

Yalçın Özdemir ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda AppNation'ın uygulamaları ve gelecek planlarının yanı sıra yapay zeka uygulamaları geliştirme ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.