ChatGPT'yi artık herhangi bir hesap oluşturmadan kullanmak mümkün

OpenAI'ın ChatGPT'yi hesap oluşturmadan kullanmaya izin vermesi, istemediğiniz takdirde şirketle herhangi bir bilgi paylaşmanızın gerekmediği anlamına geliyor.
ChatGPT'yi artık herhangi bir hesap oluşturmadan kullanmak mümkün

OpenAI, ChatGPT'yi hesabı olmayan kullanıcılara açmaya başladı. Şirket bu hamleyi ChatGPT gibi araçları geniş kitlelerin kullanımına sunarak insanların yapay zekanın faydalarını deneyimlemesini sağlama misyonunun bir parçası olarak tanımladı

OpenAI'ın ChatGPT'yi hesap oluşturmadan kullanmaya izin vermesi, istemediğiniz takdirde şirketle herhangi bir bilgi paylaşmanızın gerekmediği anlamına geliyor. Ancak bu noktada kullanıcıların sohbetleri kaydedemeyeceklerini ve paylaşamayacaklarını da belirtmek gerek.

OpenAI, hesap sahibi olmayan kullanıcılar için, oturum açmış kullanıcılardan daha fazla kategoride istemleri ve görüntü oluşturmayı engelleme dahil olmak üzere ekstra önlemler eklediğini söylüyor. OpenAI sözcüsü, bu özelliği geliştirirken, GPT-3.5 oturumunu kapatmış kullanıcıların potansiyel olarak nasıl yeni tehditler oluşturabileceğini göz önünde bulundurduklarını söylüyor. Sözcü, yapay zeka modellerinin kötüye kullanımını tespit etmek ve durdurmaktan sorumlu ekiplerin yeni özelliğin oluşturulmasında yer aldığını ve beklenmedik tehditler ortaya çıkarsa buna göre ayarlama yapacaklarını da belirtiyor. 

Oturum açmadığınızda istemleriniz için veri eğitimini devre dışı bırakabilmeniz de mümkün. Bunun için metin kutusunun sağındaki küçük soru işaretine tıklayıp ardından Ayarlar'ı seçmek ve "Improve the model for everyone" seçeneğini kapatmak yeterli.

OpenAI'ın paylaştığı bilgilere göre ChatGPT, 185 ülkede 100 milyondan fazla kişi tarafından haftalık olarak kullanılıyor. Şirketin yeni hamlesiyle muhtemelen bu sayı daha da artacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.