Yerli girişim Comodif, 7 milyon dolar değerleme ile Arz Portföy'den yatırım aldı

Bağlantılı mobilite teknolojileri alanında hizmet sağlayan yerli girişim Comodif, Arz Portföy'den 7 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. 
Yerli girişim Comodif, 7 milyon dolar değerleme ile Arz Portföy'den yatırım aldı

Bağlantılı mobilite teknolojileri alanında hizmet sağlayan yerli girişim Comodif, Arz Portföy'den 7 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. 

Comodif, "mobilite verisinin gücünü ortaya çıkar" mottosu ile hareket halinde olan her tür araç tarafından üretilen verileri analiz ederek, geleneksel ve elektrikli araç üreticilerine ve son nokta teslimatı yapan firmalara yönelik çözümler sunuyor. Bağlantılı araç dikeyinde, Tofaş ile Fiat Connect ürününü birlikte büyütüyor.

Comodif, sürekli geliştirdiği yazılım teknolojisi ile kullanıcıların araçlarına uzaktan erişim, hız ve mesafe sınırlamaları ayarlama, anında kaza bildirimleri alma, konum takibi yapma, elektrikli araçlarda batarya verilerini alma, sürüş performansını değerlendirme gibi imkanlar sunuyor. Bu hizmetlerin sağlandığı MobiHub platformu sayesinde araç üreticilerine büyük veri analizleriyle de bilgi sağlayarak, ürün gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Comodif'in son çıkardığı ürün DeliHub ise son nokta teslimatında, yemek ve ilaç gibi farklı sıcaklık koşullarına ihtiyaç duyan ürünlerin taşınması sırasında, bağlantılı mobilite teknolojisi sayesinde kuryelerin güvenliğini artırmayı, ürünlerin daha verimli koşullarda taşınmasını ve takibini sağlamayı hedefliyor. DeliHub, taşınan ürünlerin sıcaklık, hız ve sarsıntı gibi parametrelerini uzaktan görüntüleyip analizini sağlama ve raporlama yeteneği ile öne çıkıyor.

2021 yılı başında spinoff olan Comodif, 2022'de Endeavor'ın “Scale Effect” programına seçildi ve ardından EIT Urban Mobility'nin “Scale-Up” programına kabul edildi. Şirket, dünya genelinde sadece 10 girişimin kabul edildiği “Endeavor Scale Up Program 2024”e de kabul edildi.

Fark Labs'te kurulan, yönetim kurulunda Ahu Serter ve Serdar Urçar'ın da yer aldığı; Erol Kaynak, Ebru Erşan ve Behnan Ardıç'ın liderliğinde faaliyetlerine devam eden Comodif, aldığı yatırımla yeni pazarlara açılmayı, ürün çeşitliliği ve teknolojilerini geliştirerek global ölçekte bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Comodif CEO'su Erol Kaynak, "Aldığımız bu yatırım, bağlantılı mobilite dünyasındaki yenilik yolculuğumuzda bize büyük bir hız kazandırıyor. Bağlantılı mobilite, gelecekte sadece araçlarımızı değil, şehirlerimizin, toplumlarımızın ve günlük yaşamımızın şeklini de dönüştürecek güce sahip. Comodif olarak, bu dönüşümde öncü olmayı ve mobilite deneyimlerini yeni boyutlara taşımayı amaçlıyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.