Yeni iPhone'lar kutularından çıkmadan nasıl güncellenecek?

Apple Store'lar, yeni iPhone'ları henüz kutularındayken kablosuz olarak güncelleyebilmek için Presto isimli yeni bir sistem kullanacak. 
Yeni iPhone'lar kutularından çıkmadan nasıl güncellenecek?

Teknoloji devi Apple, iPhone'ları daha kutusundan çıkmadan güncellemeye hazırlanıyor. Apple Store'lar, yeni iPhone'ları henüz kutularındayken kablosuz olarak güncelleyebilmek için Presto isimli yeni bir sistem kullanacak. 

Presto'ya dair paylaşılan ilk fotoğraflarda, iPhone'ların adeta bir fırına benzeyen donanımda tutulduğunu görüyoruz. Aslına bakarsanız, Apple hakkında pek çok bilgiyi okuyucularına önceden bildirmesiyle tanınan Bloomberg'den Mark Gurman, aylardır makalelerinde bu sistemin detaylarından bahsediyor. Gurman'ın aktardıklarına göre, fotoğrafta görülen cihaz, iPhone'u kablosuz olarak açabiliyor, yazılımını güncelleyip sonra tekrar kapatabiliyor. Üstelik tüm bu işlemler iPhone'ların ambalajı açılmadan yapılıyor. Paylaşılanlara göre, cihaz, MagSafe ve diğer kablosuz teknolojileri kullanıyor. 

Presto'ya dair ilk fotoğrafları paylaşan iGeneration ise cihazın NFC kullandığını belirtiyor. Paylaşılanlara göre; NFC ve kablosuz şarjın çalışması için çeşitli boyutlardaki iPhone kutularının konumlandırılmasına yardımcı olan şablonlar mevcut. Bu arada iPhone karton bir kutu içindeyken, Apple'ın kablosuz şarj, indirme ve yükleme işlemlerini gerçekleştirmesi cihazın ısınmasıyla sonuçlanıyor olabilir.

Tüm bu paylaşılan bilgilere rağmen henüz kimse cihazın tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyor. Yine de bu konuda akıl yürütenler, bir iPhone kapalıyken ya da şarjı bitmişken bile NFC çipinin çalışması mümkün olduğunu belirtiyor. Apple Pay ve dijital kart anahtarlarının da zaten düşük pille çalışacak şekilde ayarlanmış durumda olduğunu da belirtelim. Bu anlamda Presto rafına bir kutu yerleştirmek muhtemelen NFC çipini tetikleyecek, işletim sistemini uyandıracak ve telefonun yalnızca Apple'a özel gözetimsiz güncelleme moduna geçmesine neden olacak. 

Paylaşılan bilgilere göre; NFC'nin 848 kbit/s'lik maksimum veri hızı ile söz konusu bağlantı üzerinden bir işletim sistemi güncellemesi göndermek mümkün değil. Öte yandan bu hızlı veri patlaması ile telefonu uyandırmak mümkün. Aynı şekilde bu veri hızı, Presto fırında bulunması gereken Wi-Fi bağlantısı için bir SSID ve şifre iletmeye yetiyor. Kablosuz şarj tüm bu süre boyunca telefona güç sağladığı için cihaz, internete bağlanmak, güncellemeyi indirmek ve yüklemek için bol miktarda enerjiye sahip olabilir. 

Presto kutusu için yazılım desteğinin iOS 17.2'de zaten yerleşik olarak bulunduğunu belirtelim. Bu nedenle yakında Apple Store'larda donanımın kullanıma sunulması olası. Hatta Gurman'ın aktardıklarına göre, dağıtım ABD için Nisan ayında başlayacak ve yaza kadar bitecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.