Yapay zeka teknolojileri geliştiren Hume AI, 50 milyon dolar yatırım aldı

Hume AI'ın 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, EQT Ventures tarafından yönetildi.
Yapay zeka teknolojileri geliştiren Hume AI, 50 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka teknolojileri geliştiren Hume AI, 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, EQT Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli Hume AI'ın yatırım turunda Union Square Ventures, Nat Friedman & Daniel Gross, Metaplanet, Northwell Holdings, Comcast Ventures ve LG Technology Ventures yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak için kullanılacağını açıkladı.

Hume AI, 2021'de Alan Cowen tarafından kurulan bir yapay zeka şirketi olarak konumlanıyor. Şirketin amiral gemisi ürünü, duygusal zekaya destekli sohbet robotu Empathic Voice Interface (EVI). EVI, insanların konuşmalarındaki tonu ve duygusal ifadeleri anlayarak daha doğal ve etkileşimli bir sohbet deneyimi sunuyor. Teknoloji, anlamsal uzay teorisi gibi bir hesaplama yöntemi kullanılarak geliştirildi. Bu sayede, EVI insan benzeri bir şekilde konuşmaları analiz edip yanıtlayabiliyor.

EVI bir taraftan transkripsiyon ve metin okuma özelliklerini destekliyor. Hume AI, geliştiricilerin farklı uygulamalarla entegre etmeleri için API'sini kullanıma sunmayı amaçlıyor.

Şirket, sağlık sektöründe önemli adımlar attı. Hume AI, hasta taraması, triyaj ve ruh sağlığı tedavisi gibi konulara odaklanıyor. Ayrıca, şirketin hedefi, daha gerçekçi ve duygusal olarak zeki sohbet deneyimleri sunarak yapay zeka alanını geliştirmek. Bu teknoloji, müşteri hizmetlerinden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.