Avrupa'nın scale-up ekosistemini güçlendirmek için EIC Scaling Club'a katılan 48 teknoloji şirketi

Avrupa İnovasyon Konseyi tarafından desteklenen Webrazzi olarak da ana paydaşlarından biri olduğumuz EIC Scaling Club, topluluğuna katılacak ilk 48 Avrupalı derin teknoloji scale-up şirketini seçtiğini duyurdu.
Avrupa'nın scale-up ekosistemini güçlendirmek için EIC Scaling Club'a katılan 48 teknoloji şirketi

EIC Scaling Club bugün, öne çıkan şirketler, yatırımcılar, kurumsal yenilikçiler, mentorlar, medya firmaları ve diğer sektör paydaşlarından oluşan topluluğuna katılacak ilk 48 Avrupalı derin teknoloji scale-up şirketini seçtiğini duyurdu. 

9-10 Nisan tarihlerinde Belçika'nın Brüksel ve Leuven kentlerinde düzenlenecek olan 'Ignition Forum' etkinliği öncesinde EIC Scaling Club, geniş yelpazedeki hizmetlerinden yararlanacak olan ilk derin teknoloji scale-up kohortunun isimlerini paylaştı. Listede Dronamics, Sherpa.ai, Sympower ve Axelera AI gibi EIC destekli şirketler yer alıyor.

Şirketler bir dizi kritere göre özenle seçildi ve önceden tanımlanmış dört kategoriye dahil oldu Bu kategoriler ise Yeni Nesil Bilgi İşlem, Dijital Güvenlik ve Güven, Akıllı Mobilite ve Yenilenebilir Enerji. Olumlu etki için toplamda on kategorinin belirlendiğini de ekleyelim. Bu kategoriler arasında ise Temiz Yakıt ve Hidrojen, Yeni Uzay Teknolojisi ve Yeni Biyoteknoloji Platformları yer alıyor. 

Avrupa Komisyonu'nun amiral gemisi programı olan ve 10 milyar euronun üzerinde bir bütçeye sahip Avrupa İnovasyon Konseyi tarafından desteklenen EIC Scaling Club'ın misyonu, seçilen dünya standartlarındaki işletmelerin değerini önemli ölçüde artırmak ve küresel düzeyde olumlu etkilerini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmaktır.

Yakın gelecekte EIC Scaling Club, 120'den fazla derin teknoloji şirketinden oluşan üst düzey, uluslararası bir ağ kurma çabalarını genişletecek ve onları dünyanın önde gelen yüzlerce yatırım firması, medya temsilcisi, iş danışmanları ve diğer teknoloji endüstrisi paydaşlarıyla çevreleyecek.

EIC Scaling Club'ın koordinatörü, Tech Tour'un kurucu ortağı ve grup genel müdürü William Stevens, 

EIC Scaling Club'ı bir 'ölçek katalizörüne' dönüştürmek için birlikte çalışan tüm ortaklar adına, ilk 48 şirkete aramıza hoş geldiniz diyoruz. Yatırımcı, kurumsal, mentor ve medya paydaşı üyelerimizle birlikte, seçilen derin teknoloji şirketlerinin işletmeleri için mümkün olan en hızlı şekilde en fazla değeri elde etmelerini sağlayacağız. Derin teknoloji sektöründe kategori liderleri oluştururken zaman çok önemlidir ve amacımız ise şirket üyelerimizi scale-up yolculuklarında hızlandırmak.

Seçilen şirketlerin tam listesi:

Dijital Güvenlik ve Güven 

Yeni Nesil Bilgi İşlem

Yenilenebilir Enerji

Akıllı Mobilite

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.