Yapay zeka teknolojileri geliştiren Activeloop, 11 milyon dolar yatırım aldı

Activeloop, A serisi yatırım turunda Streamlined Ventures, Y Combinator ve Samsung Next'ten 11 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka teknolojileri geliştiren Activeloop, 11 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka teknolojileri geliştiren Activeloop, 11 milyon dolar yatırım aldı. 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu; Streamlined Ventures, Y Combinator ve Samsung Next tarafından gerçekleştirildi. ABD merkezli şirket, yeni yatırımı  ürün geliştirmek ve müşteri tabanını genişletmek için kullanılacağı açıklandı.

2018 yılında Davit Buniatyan, Jason Ge ve Sergiy Popovych tarafından kurulan Activeloop, yapay zeka projelerinin geliştirilmesini kolaylaştıran bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor.

Şirketin "Deep Lake" adını verdiği teknoloji, metin, ses ve video gibi karmaşık ve çeşitli veri setlerini işleyerek, bu verileri yapay zeka modelleri için kullanılabilir hale getiriyor. Bu sayede, geliştiriciler veri işleme ve entegrasyon süreçlerinde daha verimli olabiliyor ve daha hızlı ve etkili yapay zeka uygulamaları geliştirebiliyorlar.

Activeloop'un teknolojisi aynı zamanda mühendislik ekiplerinin verimliliğini artırırken maliyetleri de azaltıyor. Geleneksel olarak çoklu veri türlerini işlemek ve entegre etmek karmaşık ve zaman alıcı bir süreç olabiliyor. Ancak Activeloop'un platformu bu süreci basitleştiriyor ve hızlandırıyor. Bu da işletmelerin daha hızlı ve etkili yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle Activeloop'un teknolojisi yapay zeka alanında çalışan şirketler için önemli bir araç olarak değerlendiriliyor.

Activeloop'un teknolojisi, tıbbi görüntü işlemeden otomotive, perakende, e-ticaretten finans ve sigortacılığa kadar geniş yelpazedeki sektörlerde kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.