SWIFT, CBDC'ler için yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor

SWIFT, son altı aydır, 38 küresel kurumla birlikte merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ara bağlantı çözümü sandbox testinin ikinci aşaması üzerinde çalışıyor.
SWIFT, CBDC'ler için yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor

Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği (SWIFT), bu hafta paylaştığı bir gönderi ile CBDC'ler için yeni bir platform üzerinde çalıştığını ortaya koydu. Gönderi de paylaşılan bilgilere göre SWIFT, son altı aydır, 38 küresel kurumla birlikte merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ara bağlantı (interlinking) çözümü sandbox testinin ikinci aşaması üzerinde çalışıyordu. Kurum, bu çalışmanın paydaşlarını ve ortaya çıkardığı sonuçları paylaştı. 

Sandbox çalışmasının katılımcılarına Avustralya, Çekya, Fransa, Almanya, Singapur, Tayvan ve Tayland'dan merkez bankaları ve para otoriteleri de dahil oldu. Ticari banka ve piyasa altyapısı katılımcıları arasında ANZ, Citibank, CLS Group, DBS, Deutsche Bank, DTCC, HSBC, Hua Nan Commercial Bank, Intesa Sanpaolo, NatWest Group, Santander, Société Générale, Standard Chartered, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, The Shanghai Commercial & Savings Bank, The Standard Bank of South Africa, United Overseas Bank ve Westpac Banking Corporation yer aldı.

Sandbox testinin bu aşamasında, çözümün daha karmaşık kullanım senaryolarında nasıl kullanılabileceğine odaklanıldı. Bu kullanım senaryoları arasında simüle edilmiş dijital ticaret, tokenize varlık ve FX ağlarının yanı sıra ödemeler için CBDC'ler de bulunuyor. Proje süresince 125'in üzerinde sandbox kullanıcısı 750'den fazla işlem gerçekleştirdi.

Paylaşılan bilgilere göre, SWIFT'in bu yeni çözümü ticaret akışlarını basitleştirme ve hızlandırma potansiyeline sahip. Bununla birlikte söz konusu çözüm, tokenize menkul kıymet piyasalarında büyümeyi teşvik ederken, verimli FX mutabakatını mümkün kılabilir. Üstelik tüm bu süreçte finans kuruluşlarının mevcut altyapılarını kullanmaları mümkün.

Bu aşama tamamlandığında SWIFT çözümünü CBDC'lere ek olarak, tokenize mevduat platformları gibi daha geniş bir yelpazede gelişmekte olan dijital ağları destekleyecek şekilde genişletmeyi planlıyor. Paylaşılan bilgiler, çözümün önümüzdeki yıllarda hayata geçeceğini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.