Revel Games kurucu ortağı ve CEO'su Ayşe İnal ile yapay zeka ve oyun sektörünü konuştuk

Revel Games kurucu ortağı ve CEO'su Ayşe İnal ile yapay zeka ve oyun sektörünü merkeze alan bir röportaj gerçekleştirdik.

Revel Games kurucu ortağı ve CEO'su Ayşe İnal ile yapay zeka ve oyun sektörünü merkeze alan bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajda Ayşe İnal, Revel Games'ın oyun geliştirme süreçlerinden bahsederken, bu süreçte yapay zekadan nasıl faydalandıklarını aktardı. 

2022 yılının Mart ayında Revel Games'ın 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. 5 kurucu ortak tarafından kurulan Revel Games, 16 kişilik ekibiyle yeni oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Bir süredir 2 farklı oyuna odaklanan şirket, Mayıs ayında F2P oyunu için bir soft launch yapmayı planlanıyor. 

Oyun geliştirme süreçlerinde yapay zeka 

Röportajda geliştirme süreçlerinde yapay zeka kullanımına da değindik. Ayşe İnal, Revel Games ekibinin geliştirme sürecinde faydalandığı yapay zeka modelleri, teknolojiler ve donanımlardan söz etti.

Ayşe İnal'ın aktardıklarına göre yapay zeka, özellikle indie tarafındaki prototip aşamasında şirkete hız kazandırdı. İnal, normalde 8 kişilik bir ekiple 3 ayda yapacakları bir oyunu, 1 kişinin 1 ayda tamamladığını dile getirdi. Röportajda ekibin önemi ve değerine de dikkat çeken Ayşe İnal, yapay zekayı "süreci hızlandıran ve verimli hale getiren bir takım arkadaşı" olarak tanımlarken, ekibin kendi botlarını da yazdığını dile getirdi.

Ayrıca yazılım tarafında Unity'yi kullanan Revel Games ekibi, görsel ve pazarlama tarafında ise ChatGPT, Midjourney, Stable Diffusion ve Dall-E'yi kullanıyor. Ekip Unity'de yazdığı botlar ile yazılım sürelerini kısaltıyor. Ekibin sürekli tekrarlayan işler için Python'da bir bot yazdığını da ekleyelim. Ayşe İnal, donanım olarak hem F2P oyununun görsel kalitesi hem de M1 çipin yapay zeka desteği açısından Apple ürünlerini kullandıklarını ifade ediyor. 

Revel Games'in odak noktası

Başarılı bir oyun uygulaması yaratmanın püf noktasını sorduğumuzda ise Ayşe İnal, bunun tek bir püf noktası olmadığını ifade ederken, kullanıcıyı merkeze almanın önemine dikkat çekti. İnal, Revel Games olarak oyunun daha "game" tarafına değil, "play" tarafına odaklandıklarını dile getirdi. Bu bağlamda şirket, oyuncunun oynarken keyif alıp tekrar gelmek isteyeceği, duygularının tetiklendiği ve kendini oraya ait hissettiği oyunlar geliştirmeye odaklanmış durumda. 

Ayşe İnal ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda Revel Games'in oyunları ve gelecek planlarının yanı sıra yapay zeka ve oyun sektörünün dinamikleri ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.