Yerli girişim Revel Games, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Garena'nın liderliği üstlendiği yatırım turuna Metaverse platformu Sandbox'ın kurucuları Sebastien Borget ve Arthur Madrid'in katılması dikkat çekti.
Yerli girişim Revel Games, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Mobil oyun şirketi Revel Games, erken aşama yatırım turunda 4,5 milyon dolar yatırım aldı. Garena'nın liderliği üstlendiği yatırım turuna Metaverse platformu The Sandbox'ın kurucuları Sebastien Borget ve Arthur Madrid'in katılması dikkat çekti.

Ayrıca yatırım turuna Akın Babayiğit, Ümit Boncukçu, Tolga Şen, Melih Ödemiş, Bora Uygun, Fırat Kalsın, Kenan Yılmaz, Erinç Özada,Tom Hammond, Uğur Şeker, Tolga Esin, Murat Coşkun, Ahmet Dik, Scott Wood, Barış Alnıaçık ve Kenny Carvalho gibi melek yatırımcılar katıldı.

Revel Games'in faaliyet alanı

Revel Games, teknoloji ve online oyun sektöründe tecrübeli Ayşe İnal, Aycan Aracı, Emre Pehlevan ve Alican Hasırcı tarafından 2021 yılında kuruldu. Zynga, Peak Games ve Gripati dahil olmak üzere önde gelen çevrimiçi oyun şirketlerinde de çalışmış olan kurucu ekibin tüm üyeleri oyun yaratma ve farklı girişimler konusunda deneyime sahip. 

Ekip, oyuncular için daha anlamlı ve ilgi çekici oyun deneyimleri yaratmayı planlıyor. Bu bağlamda şirket, gündelik bulmaca türünde yeni oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Bu yatırım turunun, Revel Games için bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtelim.  

Ekibin deneyimi 

Ayşe İnal, web tabanlı veri platformu Datarow'un Strateji ve Yatırım Ortağı pozisyonunda yer aldı.  Datarow'un Amazon Web Services tarafından satın alındığını hatırlatalım. Q Angels'ın Kurucu Başkanı olan İnal, 24 Saatte İş'in (Job24) Kurucu Ortağı ve Galata Business Angels İstanbul Genel Müdürü görevlerini üstlendi. 
 
Aycan Aracı'nın Revel Games'i kurmadan önce oyun geliştiricisi Zynga ve Peak Games'de ürün yöneticisi olarak görev yaptığını belirtelim.
 
Revel Games'i kurmadan önce Gripati oyun stüdyosunun kurucusu olan Emre Pehlevan, ayrıca Londra merkezli mobil oyun stüdyosu Flavo Button'ın kurucu ortağı ve oyun yapımcısı konumundaydı. Bu noktada Gripati'nin App Samurai tarafından satın alındığını hatırlatmakta fayda var. 
 
Alican Hasırcı ise Revel Games'i kurmadan önce Zynga ve Peak Games'de Kıdemli Oyun Geliştiricisi olarak görev aldı. Hasırcı'nın ayrıca yayın medya teknolojisi şirketi Zero Density'de Kıdemli Oyun Motoru Geliştiricisi olarak görev aldığını ekleyelim. 

Revel Games Kurucu Ortağı Ayşe İnal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Önceliğimiz ve tutkumuz güzel bir takım oluşturmak ve oyuncular için yenilikçi oyun deneyimleri yaratmak. Yatırımcılarımızın bize duyduğu güven hepimiz için heyecan verici.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.