Metaverse evreni geliştiren Atlas Space, ilk yatırımını aldı

Metaverse konseptine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Atlas Space, ilk yatırımını Startupfon, Techone VC ve AFM’den aldığını duyurdu.
Metaverse evreni geliştiren Atlas Space, ilk yatırımını aldı

Teknoloji dünyasının en önemli alanlarından biri haline gelen Metaverse'e odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Atlas Space, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Atlas Space tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ilk yatırımını Startupfon, Techone VC ve AFM’den aldı.

Atlas Space'in ne kadar yatırım aldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal bilgiler ise paylaşılmadı. 2019 yılında Burçin Gürbüz ve Pınar Öncü tarafından ABD merkezli olarak kurulan Atlas Space, özellikle pandemi ile birlikte yükselişe geçen ve kalıcı olması beklenen evden çalışma konseptinin başlıca sorunları olarak görülen sosyal etkileşim eksikliği, şirket içi iletişim eksikliği ve verimsizlik gibi sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor.

Atlas Space, geliştirdiği Metaverse evreni ile şirketler için gerçekçi iş etkinliklerinin ve iş dışı sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile entegre bir şekilde çalışabilen Atlas Space Metaverse evreni, müşterilerin istekleri doğrultusunda kişiselleştirilebilir olduğundan şirketlerin ihtiyaçlarına tam olarak yanıt verebiliyor.

Kendi blockchain ağı ve tokenomics sistemine sahip Atlas Space, NFT marketi sayesinde "real life utility" sağlaması bakımından benzer projelerden ayrışmayı çalışıyor. Atlas Space Metaverse evreni içinde kullanıcıların kendi oluşturdukları üç boyutlu avatarları kullanabildiklerini de paylaşalım.

Globale açılırken ekibini yetkin ve profesyonel çalışanlarla büyütmek isteyen Atlas Space, çalışmalarına yatırım sonrasında da hızlı bir şekilde devam edecek. Aldıkları yatırım ile ABD merkezli bir şirket olarak pazarda konumlanacak olan Atlas Space, ürün geliştirme süreci beraberinde global kapsamda satış ve pazarlama stratejileri uygulayarak Metaverse evreninde önemli oyunculardan biri olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.