Elon Musk'ın yapay zekası Grok, bu hafta X'in premium üyeleri için kullanılabilir olacak

Elon Musk, Grok'un bu hafta sadece üst seviye Premium+ abonelerine değil, Premium abonelere de sunulacağını duyurdu.
Elon Musk'ın yapay zekası Grok, bu hafta X'in premium üyeleri için kullanılabilir olacak

Elon Musk'ın uzun süredir beklenen yapay zekası Grok, geçtiğimiz haftalarda açık kaynak olarak yayınlanmıştı. Şimdi yapılan açıklamalara göre ise Grok, X'in premium üyeleri için bu hafta kullanıma açılacak. Musk, X'te yayınladığı bir gönderide Grok'un bu hafta sadece üst seviye Premium+ abonelerine değil, daha önce olduğu gibi Premium abonelerine de sunulacağını duyurdu.

Söz konusu hamle, Musk ve eski şirketi OpenAI arasındaki rekabetin yoğunlaştığı bir dönemde yapıldı. Kısa bir süre önce Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a, girişimin insanlığın yararına yapay zeka geliştirme misyonundan saptığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Bu arada X'in kullanım oranının azaldığını belirtmek gerek, zira Sensor Tower'ın son verilerine göre, ABD'de X kullanımı şubat ayı itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 18, Musk'ın satın almasından bu yana ise yüzde 23 azaldı. Bunda Musk'ın reklamverenlere karşı açtığı savaşın etkisi de olabilir. 

Musk, Grok'un X kullanıcılarına tam olarak ne zaman sunulacağını söylemedi, ancak bu hafta içinde tüm Premium aboneler için etkinleştirileceğini belirtti.

Musk, ChatGPT ve Gemini dahil olmak üzere piyasadaki popüler sohbet robotlarına bir alternatif olarak geçen yıl kasım ayında Grok AI'ı piyasaya sürmüştü. Sohbet robotu, Douglas Adams'ın bilim kurgu romanı Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden esinlenerek tasarlanmıştı ve sorulara biraz mizahi ve asi bir çizgi ile cevap verdiği iddia ediliyordu. Grok'un, komplolar veya daha tartışmalı siyasi fikirler gibi genellikle diğer yapay zeka sohbet robotlarına yasak olan konular hakkındaki sorulara yanıt vereceği için Musk'ın takipçilerine hitap etmesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.