AiDash, Sabancı Climate Ventures'tan yatırım aldı

AiDash tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Sabancı Holding, girişimin 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna dahil oldu.
AiDash, Sabancı Climate Ventures'tan yatırım aldı

Hava koşullarına bağlı elektrik kesintilerini yapay zeka ile önleyen bir girişim olarak karşımıza çıkan AiDash'in, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. AiDash tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Sabancı Holding, girişimin 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna dahil oldu.

Söz konusu yatırım, Sabancı Holding'in enerji ve iklim teknolojileri alanlarına odaklanan yatırım kolu olan Sabancı Climate Ventures aracılığı ile gerçekleşti. AiDash ve Sabancı Climate Ventures arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

AiDash'in 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Lightrock, SE Ventures, G2 Venture Partners, Benhamou Global Ventures, National Grid Partners, Edison International ve Shell Ventures yer alıyor. AiDash, geçtiğimiz Şubat ayında da Duke Investments'ı C serisi yatırım turuna dahil etmişti.

2019 yılında Abhishek Vinod Singh, Nitin Das, Rahul Saxena tarafından ABD'de kurulan AiDash, yapay zeka ve uydu verilerini kullanarak enerji hatlarının güvenilirliğini artırmaya odaklanan çözümler sunuyor. AiDash'in bugüne kadar 83 milyon doları aşkın yatırım topladığını da ekleyelim.

AiDash Kurucu Ortağı ve CEO'su Abhishek Singh, Sabancı Climate Ventures'ın yatırımcı olarak yanlarında yer almasının AiDash'in EMEA pazarında ölçeklenmesine ve talebi karşılamasına yardımcı olacak önemli bir adım olduğunu paylaştı.

AiDash'in yenilikçi teknolojisinin EMEA pazarı üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahip olacağını düşündüklerini aktaran Sabancı Climate Ventures Genel Müdürü Murat Oğuz Arcan, bölgenin pek çok noktasında iklimle ilgili risklerin önüne geçmek için mücadele verildiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.