Tarımsal atıklarla zenginleştirilmiş plastikler üreten VerdantWave, Founder One'dan yatırım aldı

Endüstriyel kenevir gibi doğal lif içeren bitkilerin atıklarını kullanarak plastik hammaddesi üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan VerdantWave, Founder One’dan yatırım aldı.
Tarımsal atıklarla zenginleştirilmiş plastikler üreten VerdantWave, Founder One'dan yatırım aldı

Dayanıklı biyokompozit polimerler üreten yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan VerdantWave, yatırım aldığını duyurdu. VerdantWave tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Founder One’dan yatırım aldı. VerdantWave ve Founder One arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.

Endüstriyel kenevir gibi doğal lif içeren bitkilerin atıklarını kullanarak plastik hammaddesi üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan VerdantWave, geliştirdiği ileri dönüşüm teknolojisi sayesinde, zirai atıkları biyopolimer katkı hammaddelerine dönüştürüyor.

VerdantWave tarafından sağlanan teknoloji ile birlikte endüstriyel kenevir gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen atıklar kullanılarak, plastik üretim süreçlerindeki karbon ayak izi ve petrol bağımlılığının önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor. VerdantWave'ın Workup4Future’ın 1. dönemine seçilen 7 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.

Founder One olarak, endüstriyel kenevir gibi doğal lif içeren bitkilerin atıklarını kullanarak plastik hammaddesi üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan Verdantwave'e yatırım yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, bu yatırımın sadece finansal bir getiri sağlamakla kalmadığını aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunma misyonlarını da desteklediğini belirtti.

Şahin, Verdantwave'in plastik endüstrisindeki karbon ayak izini azaltmada ve alternatif plastik kullanımının yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynayacağına ve daha sürdürülebilir bir dünyaya, geleceğe katkı sağlayacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.