Workup4Future’ın 1. dönemine seçilen 7 girişim

Workup4Future’ın 1. dönemine Binamod, From Your Eyes, Some Carbon, Swatchloop, VerdantWave, Waste Log ve Workybe etki girişimleri seçildi. 
Workup4Future’ın 1. dönemine seçilen 7 girişim

İş Bankası’nın ana desteğiyle, Türkiye Girişimcilik Vakfı ortaklığı ve Hackquarters hızlandırıcılığında hayata geçirilen, teknoloji üreten etki girişimlerine yönelik hızlandırma programı Workup4Future’ın 1. dönemi 7 girişim ile başlıyor.

Ekosistemin büyümesine katkı sağlanması beklenen Workup4Future ile sürdürülebilir odaklı girişimcilik alanındaki çalışmaların desteklenmesi hedefleniyor. İş Bankası, başta afet teknolojileri olmak üzere Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında teknolojik çözümler üreten etki girişimlerini Workup4Future ile ölçeklendirmeyi amaçlıyor.

Programın ilk dönemine, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Hackquarters ile etki yatırımcıları ve sosyal girişimcilik alanında deneyimli isimlerin jüriliğinde Binamod, From Your Eyes, Some Carbon, Swatchloop, VerdantWave, Waste Log ve Workybe etki girişimleri seçildi. 

Workup4Future’ın 1. dönemine seçilen 7 girişim

Binamod: Kurumsal ve bireysel müşterilere bina bakımı, satın alma ve kiralama kararlarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda binalardan bilgi toplayan girişim, deprem risk önceliklendirmesi, hasar değerlendirmesi, güçlendirme ve afet yönetimi senaryoları hazırlıyor. 

From Your Eyes: Yapay zekâ teknolojisi ile insanlardan makinelere kadar uzanan geniş bir spektrum için görme deneyiminin en teknolojik ve kişiselleştirilebilir halini tasarlıyor.  

Some Carbon: bir AR-GE girişimi olan Some Carbon, bacadan çıkan emisyonları sürdürülebilir yakıtlara dönüştürmek için modüler sistemler geliştiriyor. 

Swatchloop: Swatchloop, sunudğu platform ile özellikle tekstil atıklarının geri dönüşüm süreçlerini dijital ortama taşıyor. Böylece atık yönetim süreçlerinin kontrolünü, izlenebilirliği ve sürdürülebilirliği sağlıyor. 

VerdantWave: Yüksek karbon içeriğine sahip selüloz bazlı biyokütle atıklarından faydalanan VerdantWave dayanıklı biyokompozit polimerler üretiyor.

Waste Log: Bir atık yönetimi girişimi olan Waste Log, kaynağında ayrıştırılmış atıkları lisanslı atık toplama firmaları ile bir araya getiren, mobil uygulaması ile atıkları bulmayı hızlandırıyor.

WorkyBe: Yapay zekâ tabanlı analizleri ve dijital süreç yönetimini tek bir platformda birleştiriyor. Böylece enerji, ekipman ve takım verimliliğini hedefliyor.  

Workup4Future girişimlere neler sunuyor? 

Seçilen girişimler 4 ay sürecek program kapsamında; teknoloji ve altyapı destekleri alanında uzman mentorlarla buluşma, odaklı eğitimler, iş modelini geliştirme ve ölçeklendirme ve etki ölçümü gibi imkanlardan faydalanacak. 

Ayrıca girişimciler, bu alanda aktif yatırım yapan Maxis GSYF, Founder One, Arya GSYF ve İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi başta olmak üzere yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı yakalayacak. 

Bunlara ek olarak İş Bankası ve grup şirketleri ile Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın ulusal ve uluslararası ağı ile müşteri kazanımı, kavram kanıtlama çalışmaları ve ürün/hizmet satışı olanaklarına ulaşabilecek olan girişimler, İş Kule Workup Alanı'nda ücretsiz ofis imkânından da yararlanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.