İklim teknolojisi girişimi Greenly, 52 milyon dolar yatırım aldı

Greenly'nin B serisi yatırım turu, Fidelity International Strategic Ventures tarafından yönetildi.
İklim teknolojisi girişimi Greenly, 52 milyon dolar yatırım aldı

İklim teknolojisi girişimi Greenly, 52 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, Fidelity International Strategic Ventures tarafından yönetildi. Fransa merkezli Greenly'nin yatırım turunda Benhamou Global Ventures, Energy Impact Partners, Hewlett Packard Enterprise, HSBC, Move Capital ve XAnge yer aldı. Şirket, yeni yatırımı ürün yelpazesini genişletmek, müşteri tabanını artırmak, Ar-Ge faaliyetleri yapmak için kullanacağını açıkladı.

2019 yılında Alexis Normand, Arnaud Delubac ve Matthieu Vegreville tarafından kurulan Greenly, karbon muhasebesi yazılımı konusunda faaliyet gösteriyor. Şirketin temel amacı, küçük ve orta ölçekli işletmelere operasyonları boyunca karbon emisyonlarını izleme konusunda yardımcı olmak. Bu doğrultuda, müşterilerinden enerji kullanımı, nakliye faturaları, bulut bilişim kullanımı ve finansal kayıtlar gibi çeşitli veriler üzerine çalışıyor. Ardından, kendi veri tabanları ve algoritmalarıyla bu verileri işleyerek müşterilerin karbon emisyonlarını kategori ve kapsam bazında hesaplıyor.

Greenly, hizmetlerini genişleterek artık bireysel ürünler için yaşam döngüsü değerlendirmeleri sunmaya başladı. Yaşam döngüsü değerlendirmesi, bir ürünün veya bir hizmetin tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerini anlamak için kullanılan bir yöntem olarak tanımlanıyor.

Bu değerlendirme, bir ürünün hammaddelerinin çıkarılmasından üretimine, dağıtımından kullanımına ve son olarak atılmasına kadar olan her aşamadaki çevresel etkileri dikkate alıyor. Enerji tüketimi, su kullanımı, hava ve su kirliliği, sera gazı emisyonları ve atık yönetimi gibi faktörlerin incelenmesini içeriyor. Şirket, özellikle küçük işletmelerin bu değerlendirmeleri daha hızlı ve kapsamlı bir şekilde ele almasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.