Füzyon teknolojisi geliştiren Blue Laser Fusion, 37,5 milyon dolar yatırım aldı

37,5 milyon dolarlık tohum yatırım turunun katılımcıları arasında ise SoftBank, Maezawa Fund, Itochu Corporation, JAFCO Group, SPARX Group ve Waseda University Ventures bulunuyor.
Füzyon teknolojisi geliştiren Blue Laser Fusion, 37,5 milyon dolar yatırım aldı

Füzyon teknolojisi ile temiz enerji elde edilmesine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Blue Laser Fusion, tohum yatırım aldığını duyurdu. Blue Laser Fusion tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, tohum yatırım turunda 37,5 milyon dolar yatırım aldı.

37,5 milyon dolarlık tohum yatırım turunun katılımcıları arasında ise yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan SoftBank, Maezawa Fund, Itochu Corporation, JAFCO Group, SPARX Group ve Waseda University Ventures bulunuyor.

Hatırlatmak gerekirse Blue Laser Fusion, 2023 yılının Temmuz ayında JAFCO Group ve SPARX Group liderliğinde 25 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 37,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 62 milyon doları aştı.

2022 yılında Nobel Fizik Ödülü sahibi Profesör Shuji Nakamura, Hiroaki Ohta ve Richard Ogawa tarafından ABD'de kurulan Blue Laser Fusion, güç şebekeleri için enerji üretimi amacıyla füzyon gerçekleştirebilen yeni bir lazer füzyon teknolojisi geliştiriyor.

Lazer füzyon teknolojisini kullanan reaktörün ilk prototipini 2025 yılına kadar tamamlamayı amaçlayan Blue Laser Fusion, 2030 yılına kadar ise füzyon reaktörünü ticari kullanıma hazır hale getirecek. Blue Laser Fusion, bu teknoloji ile birlikte evler, işyerleri ve elektrikli araçlar için elektrik enerjisi sağlayabilecek bir temiz enerji sistemi yaratmayı amaçlıyor.

Temiz ve sınırsız enerjiyle çalışan bir gelecek vizyonuna ulaşmak için yenilikçi füzyon teknolojilerini ticarileştirmeye çalıştıklarını belirten Blue Laser Fusion CEO'su Shuji Nakamura, SoftBank, Maezawa Fund ve Itochu Corporation'ın Blue Laser Fusion'ın hissedarları haline geldiğini duyurmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.