Nvidia, oyun karakterlerini yapay zeka ile sohbet robotlarına dönüştürüyor

Covert Protocol, bir yapay zeka oyun girişimi olan Inworld AI ile iş birliği içinde inşa edildi ve Nvidia'nın Avatar Cloud Engine (ACE) teknolojisini kullanıyor.
Nvidia, oyun karakterlerini yapay zeka ile sohbet robotlarına dönüştürüyor

Nvidia, video oyunu karakterlerini seslendirmek, canlandırmak ve diyalog oluşturmak için geliştiricilerin yapay zeka araçlarını nasıl kullandıklarına dair bazı detayları açıkladı. Şirket bu kapsamda, oynanabilir bir teknoloji demosu olan Covert Protocol'ün bir videosunu paylaştı. Covert Protocol, bir yapay zeka oyun girişimi olan Inworld AI ile iş birliği içinde inşa edildi ve Nvidia'nın Avatar Cloud Engine (ACE) teknolojisini kullanıyor.

Demo, yapay zeka araçlarının NPC'lerin oyuncu etkileşimlerine benzersiz ve canlı oynanışa uygun şekillerde yanıt vermesinin mümkün olduğunu gösteriyor. Demoda, oyuncular özel bir dedektif karakterini canlandırıyor ve yapay zeka destekli NPC'lerle yapılan konuşmalara dayalı hedefleri tamamlıyorlar. Nvidia, oyuncuların gerçek zamanlı etkileşimlerinin her oyunun farklı sonuçlara yol açmasıyla her bir oyunun benzersiz olduğunu iddia ediyor.

Nvidia'nın geliştirici ve performans teknolojilerinden sorumlu başkan yardımcısı John Spitzer, şirketin yapay zeka teknolojisinin dijital etkileşimleri gerçek hissettirmek için gereken karmaşık animasyonlara ve karşılıklı konuşmalara güç verebileceğini söylüyor.

Inworld, diğer geliştiricileri Nvidia'nın ACE dijital insan teknolojisini benimsemeye teşvik etmek için Covert Protocol'ün kaynak kodunu yakın gelecekte yayınlamayı planladığını söylüyor.

NPC'lere üretimsel yapay zeka eklemek için çalışan Nvidia, bu kapsamda Ubisoft ile de bir ortaklık yaptı. Yeni duyurulan bir ortaklığın, bu teknolojinin geliştirilmesini hızlandıracağını ve nihayetinde bu yapay zeka güdümlü NPC'leri modern oyunlara getireceği tahmin ediliyor. 

Oyun dünyası yapay zeka teknolojisini oldukça hızlı benimseyen sektörlerden biri ve bu alanda ilgi çekici işler çıkmaya devam ediyor. Hatırlatsanız Roblox da oyun sırasında edilen sohbetleri yapay zeka ile anında 16 dile çevireceğini açıklamıştı. İlerleyen dönemde bu alanda daha fazla işle karşılaşacağımızı söylemek yanlış olmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.