Roblox, oyun sırasında edilen sohbetleri yapay zeka ile anında 16 dile çevirecek

Roblox, oyun sırasında edilen sohbetleri yapay zeka yardımıyla hızlı bir şekilde çevirebilme özelliğini aktifleştirdi. Özellik, aralarında Türkçenin de bulunduğu 16 dili destekliyor. 
Roblox, oyun sırasında edilen sohbetleri yapay zeka ile anında 16 dile çevirecek

Dünyanın son dönemdeki en popüler oyunlarından biri olan Roblox, oyun sırasında edilen sohbetleri yapay zeka yardımıyla hızlı bir şekilde çevirebilme özelliğini aktifleştirdi Roblox'un bu özelliği, aralarında Türkçenin de bulunduğu 16 dili destekliyor. 

Roblox CTO'su Dan Sturman, bu özelli ile Roblox kullanıcılarının ne söylediklerini anlamalarını ve bu şekilde birbirleriyle daha rahat etkileşim kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor. Roblox'un yapay zeka çevirmeni sohbetleri otomatik olarak çeviriyor, ancak kullanıcılar orijinal mesajı da tıkladıkları bir buton ile görebiliyorlar. 

Roblox, kamuya açık ve dahili veriler üzerinde eğitilen dönüştürücü tabanlı bir büyük dil modeli (LLM) oluşturmakla işe başlamıştı. Şirket, LLM'i, her biri tek bir dilde uzman olan birden fazla çeviri uygulamasını çalıştıran bir ortam olan bir uzmanlar karışımı (MoE) mimarisi içine yerleştirdi ve bu da Roblox'un her dil için ayrı bir LLM oluşturmasına gerek kalmadan kaynaklardan tasarruf etmesine yardımcı oldu.

Paylaşılanlara göre Roblox'un sohbet çevirisi, gizlilik ve güvenlik sürecinde herhangi bir şeyi değiştirmeyecek. Yani hangi dilde olursa olsun yasaklı kelimelerin engellenmesi devam edecek.

Roblox, kullanıcı deneyimini geliştirmek için halihazırda üretimsel yapay zeka modelleriyle çalışıyordu. Şirket, geçen yıl geliştiriciler için bir yapay zeka chatbot'u oluşturmuştu ve binalardaki kelimeler gibi görüntüleri otomatik olarak kullanıcının varsayılan diline çeviriyordu.

Dan Sturman, şimdi yayına alınan özelliğin ise sohbetleri çevirmenin ötesine geçeceğini umduklarını dile getirdi.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.