Türk kuruculara sahip yapay zeka girişimi DraftWise, 20 milyon dolar yatırım aldı

DraftWise, A serisi yatırım turunda Index Ventures liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Türk kuruculara sahip yapay zeka girişimi DraftWise, 20 milyon dolar yatırım aldı

Türk kuruculara sahip yapay zeka girişimi DraftWise'ın Earlybird liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. DraftWise, A serisi yatırım turunda Index Ventures liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Girişimin mevcut yatırımcıları, Y Combinator ve Earlybird Digital East Ventures da yatırım turuna katılım gösterdi. 

Girişim faaliyet alanı 

DraftWise, avukatlar için yapay zeka destekli bir sözleşme aracı sunuyor. Eski Palantir ve Google mühendisleri James Ding ve Emre Özen ile eski Clifford Chance kıdemli ortağı Ozan Yaltı tarafından 2020 yılında kurulan DraftWise, platformu aracılığıyla avukatların sözleşmeleri daha hızlı hazırlamasına ve incelemesine yardımcı oluyor. Girişim, doküman yönetim sistemleri ve diğer bilgi yönetimi kaynakları ile bütünleşik bir şekilde çalışıyor.

Girişimin rakipleri ve müşterileri

Girişimin rakiplerine baktığımız yakın zamanda aldığı yatırımlarla dikkat çeken Spellbook, Harvey ve Robin AI'ı görmekteyiz. James Ding'in aktardıklarına göre şirket, hukuk firmalarının sözleşmelerini daha iyi uyarlamalarına yardımcı olmak için geçmiş müşteri çalışmaları kayıtlarını ve diğer benzersiz verileri kullanıyor. Böylece girişim, rakiplerinden kendini ayrıştırıyor. 

Ayrıca James Ding'in paylaştığı bilgilere göre girişim, faaliyete geçtiği günden bu yana yapay zekayı diğer teknolojilerle birlikte kullanıyor. Hatta DraftWise, geçen yıl büyük dil modelleri (LLM) kullanarak üretimsel yapay zekayı da bünyesine kattı. 

30 kişilik bir ekiple faaliyetlerini yürüten DraftWise'ın müşterileri arasında hukuk firmaları Orrick Herrington & Sutcliffe, Gunderson Dettmer, Katten Muchin Rosenman, Womble Bond Dickinson ve Mishcon de Reya yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.