Online alışveriş deneyimine odaklanan Fermat, 17 milyon dolar yatırım aldı

Fermat'ın 17 milyon dolarlık yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Bain Capital Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Online alışveriş deneyimine odaklanan Fermat, 17 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerinin uçtan uca e-ticaret deneyimi sunmasına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Fermat, yatırım aldığını duyurdu. Fermat tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı.

Fermat'ın 17 milyon dolarlık yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Bain Capital Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Bain Capital Ventures haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da yer alan Greylock, QED Investors ve Courtside Ventures da katıldı.

Fermat, en son 2022 yılının Eylül ayında 12 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 17 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Fermat'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 30 milyon dolara ulaştı. Fermat tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin büyümesi ve daha fazla müşteriye ulaşması için kullanılacak.

2021 yılında Rishabh Jain ve Shreyas Kumar tarafından San Francisco'da kurulan Fermat, perakendecilerin her müşteri için benzersiz bir online alışveriş deneyimi sunmasına odaklanıyor.

Alışveriş yapmak isteyenler bir markayla sosyal medya, e-posta veya SMS üzerinden etkileşim kurduğunda devreye giren Fermat, reklamdan mağazaya ve satışa kadar kişiselleştirilmiş bir yolculuk sağlamak için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanıyor.

Fermat, benzersiz e-ticaret deneyimini müşterinin beğendiği ürünler, gördüğü indirimler ve etkileşimde bulunduğu detaylar üzerinden kurguluyor. Fermat'ın müşterileri arasında ise True Classic, Jack Archer, mindbodygreen, U Beauty, ve Nood yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.