Milyarderler listesinde internet girişimcileri bu yıl nasıl etkilendi?

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde ilk 10'da yer alan 8 kişinin teknoloji sektöründen olması dikkat çekerken zirvedeki isim oldukça şaşırttı.
Milyarderler listesinde internet girişimcileri bu yıl nasıl etkilendi?

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengin isimlerini belirleyen Bloomberg Billionaires Index (Bloomberg Milyarderler Endeksi) listesinde değişiklikler gerçekleşti. Liste içinde ilk 10'da yer alan 8 kişinin teknoloji sektöründen olması dikkat çekerken zirvedeki isim değişti. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengin adamı ünvanını geri alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, bu hafta başında net servetinde yaşadığı 2 milyar dolarlık düşüşle ikinci sıraya geriledi. İşte Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin 10 ismi şöyle sıralanıyor.

1-Bernard Arnault 

Lüks tüketim ürünleri devi LVMH'nin başkanı Bernard Arnault, 201 milyar dolarlık servetiyle birinci sıraya yerleşerek iş insanı Jeff Bezos'u geride bıraktı. Arnault'un bu yükselişi, genellikle teknoloji sektöründen isimlerin hakim olduğu zirveyi farklı bir sektörden bir ismin ele geçirmesiyle önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.

2- Jeff Bezos

Listenin ikinci sırasında Amazon kurucusu Jeff Bezos yer alıyor. Geçen günlerde Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 200 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin adamı ünvanını geri almıştı. Ancak Bezos, bu haftanın başında net servetinde 2 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı. Böylelikle iş insanı, 198 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi.

3-Elon Musk

Bezos, Elon Musk'ın 189 milyar dolarlık servetini geçerek onun önüne geçti. Musk'ın serveti 2021'de 300 milyar doları aşmıştı.1 yıl sonra şimdi adı X olan Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı ve aynı yıl içinde Tesla hisselerini sattı.

4-Mark Zuckerberg

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, 182 milyar dolar ile dördüncü sırada yer alıyor.

5- Bill Gates

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 150 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5'inci insanı olarak listeye girdi.

6- Steve Ballmer

Microsoft'un hissedarlarından biri olan Steve Ballmer, servetini 141,5 milyar dolar olarak artırarak Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 6'ncı sıraya yükseldi.

7- Warren Buffett

7. sırada ise milyarder yatırımcı ve Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett, 134 milyar dolarlık servetiyle yer alıyor.

8- Larry Ellison

Oracle Corporation'ın kurucusu Larry Ellison, 127 milyar dolarlık servetiyle 8. sırada yer alıyor.

9- Larry Page

Google'un kurucularından Larry Page, 124 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 9. kişisi konumuna yükseldi.

10- Sergey Brin

Sıralamada 10. sırayı alan diğer Google kurucusu Sergey Brin ise servetinin değeri 118 milyar dolar olarak belirlenerek Larry Page'in hemen ardından yer aldı.

Hatırlatmak gerekirse Bloomberg Milyarderler Endeksi, dünyanın en zengin insanlarını günlük olarak sıralayan bir endeks olarak ön plana çıkıyor. Bu endeks, her milyarderin profili üzerinde yer alan servet analizi bölümünde hesaplamaların detaylarını sunuyor. Her iş günü New York'taki borsa kapanışında, endeksteki rakamlar güncelleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.