Jeff Bezos artık dünyanın en zengin insanı değil

Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault, 196 milyar dolarlık değeri ile Jeff Bezos'u yerinden etmeyi başardı.
Jeff Bezos artık dünyanın en zengin insanı değil

Yakın zamanda şirketi Blue Origin'in geliştirdiği roketle yaptığı uzay yolculuğu ile gündeme gelen Jeff Bezos, artık dünyanın en zengin insanı değil. Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault, 196 milyar dolarlık değeri ile Jeff Bezos'u yerinden etmeyi başardı. Jeff Bezos'un değerinin 186 milyar dolara denk geldiğini belirtelim. 

Louis Vuitton'un başarısı

Pandemi nedeniyle 2020 yılında kazançlarında ciddi bir düşüş yaşayan Louis Vuitton, 2021'in ilk 2 çeyreğinde dünya çapında aşılanmanın başlamasıyla satışlarında artış görmeye başladı. Hatta Louis Vuitton çatısı altında yer alan markalar, 2021'in ilk yarısında gerçekleşen satışlarla rekora imza attı. 

Amazon ise geçen hafta gelirlerinde yüzde 7 düşüş yaşadı. Bu da tek bir günde 14 milyon dolarlık kayıp anlamına geliyor. Ticari uzay yarışlarında Virgin grubun sahibi Richard Branson'a yenilen Bezos, farklı alanlarda üst üste yenilgiler yaşıyor. 

Yine de Jeff Bezos'un "Dünyanın en zengin insanı" ünvanını kaybettiği için üzülmesi pek ihtimal dahilinde değil. Ne de olsa silikon vadisinin dev teknoloji şirketlerinden Amazon, rekabet gücü ile piyasaki konumunu korumaya devam edecek. Piyasadaki dalgalanmalar da yeniden Jeff Bezos'u yeniden zirveye taşıyacaktır. 

Bezos, aslında ilk kez 2017'de Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i geride bırakarak dünyanın en zengin insanı olmuştu. O zamanlar net varlığı 90 milyar dolardan fazlaydı. 2017'den bugüne Bezos'un serveti kabaca 100 milyar dolar artmıştı. Bloomberg mevcut varlığını 193 milyar dolar olarak belirlenmiş ve bu sayı onu, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'tan sonra dünyanın en zengin ikinci kişisi yapmıştı.

57 yaşında 199 milyar dolar ile Amazon'dan emekli olan Bezos, emeklilik sonrası 2000'de kurduğu ticari uzay uçuş şirketi Blue Origin’in faaliyetlerine odaklanmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.