Apple, AirPods Pro için işitme cihazı modu üzerinde çalışıyor

2024 yılında herhangi bir donanım değişikliği yaşamayacak olan AirPods Pro, yeni bir işitme cihazı moduna kavuşacak.
Apple, AirPods Pro için işitme cihazı modu üzerinde çalışıyor

AirPods, işitme sağlığına yönelik özellikleriyle gündeme gelmeye hazırlanıyor. Apple, AirPods Pro için yeni bir işitme cihazı modu üzerinde çalışan Apple, söz konusu özelliği iOS 18 ile birlikte kullanıma sunacak.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın aktardıklarına göre; AirPods Pro 2024 yılında herhangi bir donanım değişikliği yaşamayacak. Bunun yerine yeni bir işitme cihazı modunu piyasaya sürecek. 

Aslına bakarsanız, Apple'ın AirPods için uzun süredir işitme odaklı özellikler geliştirdiğini söyleyebiliriz. Şirket, 2018 yılında gerçekleşen iOS 12 güncellemesi kapsamında Canlı Dinleme özelliğini yayına almıştı. Canlı Dinleme özelliği, gürültülü ortamlarda duymak istediğiniz belirli bir sesin yanına iPhone'unuzu yaklaştırarak AirPods aracılığıyla sesi daha iyi duymanızı sağlıyor. Kullanıcıların çoğu, Canlı Dinleme özelliğini kullanmayı tercih ediyor. 

Ayrıca 2021 yılında Apple, Sohbet Farkındalığı (Conversation Boost) özelliğini de yayına aldı. Bu özellik sayesinde, konuşma esnasında mikrofon sesi açılarak kullanıcının karşısındaki insan seslerinin artması sağlanıyor ve aynı anda arka plan gürültüsü de azaltılıyor.

Bu arada ABD gıda ve ilaç dairesinin (FDA) 2022 yılında reçetesiz satın alınabilecek işitme cihazları kategorisi için yeni yönergeler oluşturdu. Bu kapsamda değerlendirilen işitme cihazları, doğrudan mağazalardan alınabilecek. Ayrıca tüketiciler, söz konusu işitme cihazları için sağlık muayenesine ya da odyoloji uzmanı ile görüşmeye ihtiyaç duymayacak. 

Böyle bakıldığında Apple'ın yakında işitme cihazı kategorisinde ürünleriyle gündeme geleceğini söylemek mümkün. Son olarak Apple'ın giyilebilir ürünler yol haritasında kameralı AirPods'un yer aldığını da hatırlatmakta da fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.