QNBEYOND Hızlandırma Programı'nın 6. dönemine seçilen 8 girişim

QNB Finansbank'ın QNBEYOND Hızlandırma Programı'nın 6. dönemi için 8 girişim belirlendi. Girişimler, altı ay boyunca iş birliği fırsatlarını değerlendirecek.
QNBEYOND Hızlandırma Programı'nın 6. dönemine seçilen 8 girişim

QNBEYOND Hızlandırma Programı'nın 6. dönemi için seçilen 8 girişim belirlendi. Kabul edilen girişimler altı ay boyunca çeşitli iş birliği fırsatlarını değerlendirme şansı bulacaklar. Girişimler, bu süre zarfında QNB Finansbank ve iştirakleri veya müşterileriyle çeşitli iş fırsatlarını da değerlendirecekler.

Programa kabul edilen girişimler, QNB Finansbank'ın üst yönetimi ile düzenli olarak işbirliği yapma imkanı da elde edecekler. Altı ayın sonunda ise bir Demo Day etkinliği düzenlenecek ve girişimler programdan mezun olacaklar.

QNBEYOND Hızlandırma Programı, bu yeni döneminde Boston, San Francisco, Berlin, Londra ve İstanbul'dan girişimleri de programa dahil etti. 6. dönem girişimleri, sürdürülebilirlik, kuantum teknolojisi, kripto, DevOps ve veri mühendisliği alanlarına odaklanıyor.

Geçtiğimiz yıl tamamlanan 5. dönemde 8 girişim QNBEYOND Hızlandırma Programı'ndan mezun olurken; son mezunlarla birlikte toplamda 43 girişim programdan mezun oldu. Bu girişimler toplamda 100 milyon doların üzerinde yatırım çekmeyi de başardılar.

Programa katılan girişimlere Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure gibi hizmet sağlayıcıları ile Hubspot, Notion, Docsend, New Relic, Miro, Remote, Asana gibi yabancı servislerden ve Fol, iyzico ve TalentGrid gibi şirketlerden indirim fırsatı da sunuluyor.

QNBEYOND Hızlandırma Programı 6. dönem girişimleri şöyle sıralanıyor;

Apollo: Yapay zeka destekli, bulut tabanlı, 360 derece dijital enerji yönetim platformu olarak biliniyor.

Boston Quantum: Kuantum algoritmalarla hazine yönetimi ve uluslararası ödeme çözümleri sağlayan bir altyapı teknoloji girişimi olarak öne çıkıyor. 

Bruin: Veri analistlerinin ve veri bilimcilerin herhangi bir özel kod olmadan yüksek kalitede veri akışları oluşturmasına, belgelemesine ve yönetmesine olanak tanıyan platformu olarak biliniyor.

Clave: Blokzincir üzerine kurulu bir fintech uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Biyometrik doğrulama yöntemlerini entegre ederek hesap oluşturmada ve yönetiminde Web3 dünyasının rahatsız olduğu anahtar kelimelerden arındırarak, programlanabilir hesaplar ve blok zincir tabanlı ödeme yöntemleri aracılığıyla daha iyi ve güvenli bir deneyim yaratıyor.

Covalent: Atmosferden yakalanan karbonu kalıcı olarak silen mühendislik temelli carbon removal projelerinin sertifikalandırılmasını ve finansmana erişmesini sağlayan bir platform olarak öne çıkıyor.

EcoTrove: Ev hanelerinin elektrik ve doğalgaz ihtiyaçlarını 12 aylık sabit fiyatlı aboneliğe bağlayan, fatura indirimleri yaratan ve tüketimi yeşil enerji kaynaklarıyla optimize eden bir yeşil enerji abonelik platformu olarak tanımlanıyor.

Scrape.do: Hedef web sitelerinden bloklanmadan ve anti-bot sistemlerine yakalanmadan halka açık verilerle scraping yapılmasını kolaylaştıran web scraping API servisi olarak ön plana çıkıyor.

Infrastack: AI yapay zeka tabanlı bir application observability platformu olarak biliniyor. Uygulamalarda; sistemin durumunu, sorunlarını görünür kılıyor. Ayrıntılı bilgiler verir ve yardımcı pilot ile geliştiricilerin süreçlerini hızlandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.