Yapay zeka ile metinden görsel oluşturan Ideogram, 80 milyon dolar yatırım aldı

Ideogram'ın 80 milyon dolarlık yatırım turu, girişim ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Andreessen Horowitz'in liderliğinde gerçekleşti
Yapay zeka ile metinden görsel oluşturan Ideogram, 80 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji ve internet dünyasının geleceği olarak görülen yapay zeka teknolojileri, önemli yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zeka ile metinden görsel oluşturan bir girişim olarak karşımıza çıkan Ideogram'ı ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık

Ideogram tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Ideogram'ın 80 milyon dolarlık yatırım turu, girişim ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Andreessen Horowitz'in liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Andreessen Horowitz haricinde ise Redpoint Ventures, Pear VC, SV Angel ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Index Ventures da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Ideogram, geçtiğimiz Ağustos ayında yine Andreessen Horowitz ve Index Ventures liderliğinde 16,5 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 80 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Ideogram'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 95 milyon doların üzerinde çıktı.

Gerçekleşen yatırımın ardından a16z General Partner'ı Martin Casado, Ideogram’ın yönetim kuruluna katıldı. 2022 yılında eski Google Brain AI araştırmacıları tarafından Toronto'da kurulan Ideogram, yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı olarak hizmet veriyor.

Yazılı komutlar üzerinden görseller oluşturabilen Ideogram, yatırım ile birlikte görüntü oluşturma modeli olan Ideogram 1.0'ın yeni sürümünü de duyurdu. Ideogram, görüntü oluşturma modelinin yeni sürümü ile birlikte kullanıcılarına daha başarılı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Son olarak platformda üretilen görsellerin herkese açık olarak paylaşıldığını ve bu görsellerin verisinin profilinizde tutulduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.