Yapay zeka ile metinden görsel oluşturan girişim: Ideogram

Andreessen Horowitz (a16z) ve Index Ventures liderliğinde 16,5 milyon dolar yatırım alan Ideogram, yapay zeka yardımıyla metinden görsel üretiyor.
Yapay zeka ile metinden görsel oluşturan girişim: Ideogram

Yapay zeka, yavaş yavaş hayatımızın her alanında etkisini daha net bir şekilde göstermeye başladı. Ancak yapay zekanın gündelik yaşamımıza olan etkileri, her ne kadar hayatlarımızı kolaylaştırma konusunda kayda değer olsa da bazı yapay zeka araçlarının kullanımı kadar keyif verici olmuyor. Özellikle görsel ve işitsel ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan yapay zeka araçları, her yaştan internet kullanıcısının ilgisini çekiyor. Bu kapsamda metinleri görsellere çeviren girişimler de bir hayli dikkat çekiyor. Ideogram da bu girişimlerden biri. 

Girişimi kullanmak için öncelikle bir profil oluşturmanız gerekiyor, akabinde giriş yaptığınızda direkt olarak bir komut (prompt) vererek dilediğiniz görselin saniyeler içinde oluşmasını izliyorsunuz. Ben birden çok komutla, birbirinden çok farklı içerikler talep ettim ve neredeyse hepsinde güzel sonuçlar elde ettim. Örneğin; bir uzaylı ile el sıkışan Elon Musk görseli istediğimde aşağıdaki gibi örneklerle karşılaştım. 

Platformda üretilen görseller herkese açık olarak paylaşılıyor ve bu görsellerin verisi profilinizde tutuluyor. Yani Ideogram, kısmen yapay zeka ile üretilen görsellerin Instagram'ı işlevi görüyor. 

Ideogram ile oluşturulan görsellerin yapay zeka ile oluşturulduğu çok belli, ancak "graphic design is my passion" diyen birçok kişiden daha güzel sonuçlar çıktığı da yadsınamaz. Platformun en güzel yanı ücretsiz olarak kullanılabiliyor olması. Ancak Ideogram tamamen ücretsiz mi, açıkçası bu konuda net bir şey söyleyemiyorum. Birçok kaynağa baktım ve bir kaynak ücretsiz katmanın yanı sıra kurumsal ve bireysel ücretlendirmenin olduğunu belirtiyor, lakin ben sitesinde böyle bir alan bulamadım. O yüzden epey bir deneme yaptım ve bir limitle de karşılaşmadım. Yani ücretli bir sürüm olsa bile ücretsiz haliyle de fazlasıyla iş görüyor diyebilirim. 

Andreessen Horowitz (a16z) ve Index Ventures liderliğinde yatırım

Toronto merkezli Ideogram, oldukça taze bir yatırım da aldı. Şirketin 16,5 milyon dolar topladığı tohum yatırım turunun liderliğini Andreessen Horowitz (a16z) ve Index Ventures üstlendi. Tura AIX Ventures, Golden Ventures, Two Small Fish Ventures, Raquel Urtasun, Sarah Guo ve Tom Preston-Werner katıldı. 

Ideogram'ı buradan inceleyip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.