Yazılımlar için test otomasyon çözümü sunan Qualiti.ai, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turunda liderliği Sierra Ventures üstlenirken, tura Epic Ventures katılım gösterdi. 
Yazılımlar için test otomasyon çözümü sunan Qualiti.ai, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Yazılımlar için yapay zeka destekli test otomasyon çözümü Qualiti.ai, 6.5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turunda liderliği Sierra Ventures üstlenirken, tura Epic Ventures katılım gösterdi. 

Sektöründe tanınmış isimler olan Peter West ve Jeff Handy tarafından kurulan Qualiti, yazılım ürünlerini insan müdahalesi olmadan yapay zeka ile test etmeyi mümkün kılıyor.

Platform, yüksek kaliteli otomatize testler yazarak uygulamaların test edilmesini sağlıyor. Yapay zeka tüm yeni ve süregelen test yazım süreçlerini üstleniyor. Herhangi bir insan müdahalesine ihtiyaç duymayan platform, yeni testler ekleme, mevcut testlerin sürdürülmesi, sonuçları gerçek zamanlı olarak önceliklendirme ve bulınan hataların raporlanması adımlarını yerine getiriyor. Böylece Qualiti, şirketlerin mühendislik masraflarını yüzde 30 düşürüyor. Şirket, sunduğu değer önerisiyle müşteri tabanını aylık bazda yüzde 340 büyütmeyi başardı. 

Qualiti, aldığı yatırımı mühendis ekibini genişletmek için kullanacak. Bununla beraber şirket kalite kontrol süreçleri için ihtiyaç duyulan tek araç olmayı hedefliyor. Şirket, mühendislerin test edilmesi için gönderdiği kodların akabinde uygulamaları hakkında neredeyse anında geri bildirim alabilmesinin, sektörü tamamen değiştireceğine inanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.