Yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme uygulaması Photoroom, 43 milyon dolar yatırım aldı

Photoroom tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 500 milyon dolar değerleme üzerinden 43 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme uygulaması Photoroom, 43 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen yapay zeka çözümleri, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Bu çözümlerden biri olarak karşımıza çıkan yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme uygulaması Photoroom, yatırım aldığını duyurdu.

Photoroom tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 43 milyon dolar yatırım aldı. 43 milyon dolarlık yatırım 500 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. B serisi yatırım turu, Balderton Capital liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Balderton Capital haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Y Combinator ve yeni yatırımcı Aglaé da katıldı.

Fransa merkezli Photoroom'un 19 milyon dolar yatırım aldığını da 2022 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Alınan 43 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Photoroom'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 60 milyon doların üzerinde çıktı.

Photoroom'un paylaştığı bilgilere göre şirket, alınan yatırımı Ar-Ge çalışmaları ve ekibini büyütmek için kullanacak. Photoroom, 2024 yılı sonuna kadar ekibini iki katına çıkarmayı da hedefliyor. 2019 yılında Eliot Andres ve Matthieu Rouif tarafından Paris'te kurulan Photoroom, yapay zeka destekli bir fotoğraf düzenleme uygulaması sunuyor.

Photoroom'un sunduğu özellikler arasında ise yapay zeka ile arka plan ekleme, görsel çözünürlüklerini artırma, düzenleme, otomatik döndürme, yapay zeka ile görsellere ekleme yapma ve komutlar ile yazıdan görsel oluşturma yer alıyor. 

Kullandığı yapay zeka modelini eğitmek için tüm dünyadan fotoğrafçı ve görüntü sağlayıcılar ile de çalışan Photoroom, 150 milyon kez indirildi. Dilerseniz Photoroom uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.