Fotoğraf düzenleme uygulaması PhotoRoom, 19 milyon dolar yatırım aldı

Uygulamayı Haziran 2020'de incelediğimizde, PhotoRoom, aylık 300 bin aktif kullanıcıya sahipti ve sadece iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyordu. Şirket, şu anda iOS ve Android cihazlarda toplamda 40 milyon indirmeye ulaştı.
Fotoğraf düzenleme uygulaması PhotoRoom, 19 milyon dolar yatırım aldı

Fotoğrafların arka planını otomatik olarak temizleyen Fransa merkezli PhotoRoom'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. PhotoRoom, A serisi yatırım turunda 19 milyon dolar yatırım aldı.

Balderton Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Facebook, Hugging Face ve Disney+'dan melek yatırımcılar katılım gösterdi. Girişimin mevcut yatırımcılarından Adjacent'in de tura katılım gösterdiğini belirtelim. 

Gelir modeli ve büyüme verileri

Matthieu Rouif ve Eliot Andres tarafından kurulan PhotoRoom, şu anda e-ticaret satıcılarını ve küçük işletmeleri hedefliyor. 

Uygulamayı Haziran 2020'de incelediğimizde, PhotoRoom, aylık 300 bin aktif kullanıcıya sahipti ve sadece iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyordu. Ayrıca o dönemde PhotoRoom'un kendi web sitesinde Android için bir bekleme listesi bulunuyordu. 

Şirket, şu anda iOS ve Android cihazlarda toplamda 40 milyon indirmeye ulaştı. Üstelik  PhotoRoom'un aylık aktif 7 milyon kullanıcısı ve binlerce ücretli abonesi bulunuyor. Şirketin üyelik paketleri aylık 9.99 dolar ile yıllık 69.99 dolar olarak öne çıkıyor. Şirketin rakipleri arasında Pixelcut ve Picsart yer alıyor. 

Gelecek planları

Geniş kütüphanesi ile görsellere farklı arka planlar eklenmesini sağlayan PhotoRoom, aslında yatırım turunu, tasarım aracına yapay zeka eklemek için düzenlediğini dile getiriyor.  

PhotoRoom, ilerleyen dönemde üretimsel (generative) yapay zeka eklemeyi düşünüyor.  Şirket bunun için ilk etapta Stable Diffusion kullanmayı düşünüyor. Üretimsel yapay zeka desteği ile kullanıcılar, öne çıkarmak istedikleri objeye odaklanan metine dayalı görseller elde edebilecek. Beta sürümüyle kullanıcılara sunulması planlanan özellik, kademeli olarak herkese açık hale getirilecek.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.