Tumblr ve WordPress verilerini yapay zeka şirketlerine satmaya hazırlanıyor

Tumblr ve WordPress.com, kısa bir süre sonra verilerini yapay zeka şirketleri OpenAI ve Midjourney ile paylaşmaya başlayacak.
Tumblr ve WordPress verilerini yapay zeka şirketlerine satmaya hazırlanıyor

Mikroblog sitesi Tumblr ve blog platformu WordPress.com kısa bir süre sonra verilerini yapay zeka şirketleri OpenAI ve Midjourney ile paylaşmaya başlayacak.

İki platformun da ana şirketi olan Automattic, platform kullanıcılarına yapay zekayı eğitmek için yapılacak anlaşmalardan vazgeçebileceklerini de söyledi. Şirket, kullanıcıların atıfta bulunulmasını isteyebileceklerini ya da en azından içeriklerine ne olacağı konusunda bir miktar kontrole sahip olabileceklerini açıkladı.

Tumblr, "Avrupa Birliği'nin Yapay Zeka Yasası gibi dünya çapında önerilen düzenlemeler, bireylere içeriklerinin bu gelişmekte olan teknoloji tarafından kullanılıp kullanılmayacağı ve nasıl kullanılacağı konusunda daha fazla kontrol sağlayacak. Coğrafi konumdan bağımsız olarak bu hakkı destekliyoruz, bu nedenle herkese açık bloglarınızdaki içeriği, bu içeriği model eğitimi için kullanan yapay zeka platformları da dahil olmak üzere üçüncü taraflarla paylaşmayı devre dışı bırakmak için bir seçenek sunacağız." ifadesini kullandı.

Son dönemde yapay zeka ve telif hakları konusunda birçok dava görülüyor. Bunlardan biri de sabah bazı detaylarını paylaştığımız OpenAI ve The New York Times arasındaki dava. Hatta bu dava öyle bir seviyeye gelmiş durumda ki OpenAI, The New York Times'ı platformunu hacklemek ve davada yanıltıcı kanıtlar yaratmak için bilgisayar korsanlarını kullanmakla suçladı.

Kısacası yazarlar, yayıncılar ve diğer içerik oluşturucuların yanı sıra haber kuruluşları da yapay zeka şirketlerinin çalışmalarını haksız yere kullandığını düşündükleri için bu konuda aksiyon alıyorlar. Ancak bazı durumlarda yapay zeka şirketleri içerik oluşturucularla anlaşmalar yapıyor. Tumblr ve WordPress de bu anlaşmalara güzel bir örnek olacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.