Threads’in gönderileri kaydetme özelliği, resmen kullanıma sunuldu

Gönderilerin sağ üst köşesindeki üç nokta menüsünde yer alan kaydetme özelliği, içerikleri saklama imkanı sunuyor.
Threads’in gönderileri kaydetme özelliği, resmen kullanıma sunuldu

Yaklaşık iki hafta önce Threads'in gönderileri kaydetme özelliğini yayına aldığını duyurmuştuk. Ancak o zaman bu özellik test aşamasında ve sadece bazı kullanıcılar tarafından erişilebilir durumdaydı. Platform tarafından yapılan son duyuruya göre gönderileri kaydetme özelliği resmen kullanıma sunuldu. Kademeli olarak devreye alınan özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açılacağını da ekleyelim.

Gönderilerin sağ üst köşesindeki üç nokta menüsünde yer alan kaydetme özelliği, içerikleri saklama imkanı sunuyor. Yer imi olarak da tanımlanan bu özelliğin internet tarayıcılarında veya sosyal medya platformlarında kullanıcıların belirli bir içeriği kaydetmek veya işaretlemek için kullanıldığını da hatırlatalım. Meta'nın sahibi olduğu bir diğer sosyal medya platformu olan Instagram, 2016 yılından beri yer imi özelliğine sahip. Kısacası Meta'nın Threads için de benzer bir özelliği kullanıma sunması da şaşırtıcı değil.

İki farklı özellik daha test ediliyor

Threads uygulamasında şu anda iki farklı özellik daha test ediliyor. Bu özellikler arasında drafting posts ve trending topics yani gönderi taslakları ve popüler konular yer alıyor. Eğer yapılan testler olumlu sonuçlanırsa, her iki özelliğin de önümüzdeki hafta içinde kullanıma sunulabileceği konuşuluyor. 

Kullanıma sunulduktan sonra sadece 4 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads'in popülaritesi, ilk ayından sonra yavaşlamaya başladı. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre platformun aylık aktif 130 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.