Google Chrome'un yazmayı kolaylaştıran yapay zeka özelliği: Help me write

Help me write, kullanıcıların web sayfası içeriğine dayalı olarak metin yazmalarına veya düzeltmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Google Chrome'un yazmayı kolaylaştıran yapay zeka özelliği: Help me write

Google, web'de gezinmeyi daha kolay ve daha kişisel hale getirmek için Chrome'a gelen yeni yapay zeka özelliklerini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Şimdi ise Google, Google, Chrome tarayıcısı için Gemini destekli "Help me write" adlı yapay zeka özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Help me write, kullanıcıların web sayfası içeriğine dayalı olarak metin yazmalarına veya düzeltmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Help me write, ilk olarak hem Mac'ler hem de Windows PC'ler için ABD'deki kullanıcılara, sadece İngilizce olarak açılıyor ve özelliği kullanabilmek için Chrome'un M122 sürümüne sahip olmak gerekiyor.

Help me write, dijital anketleri ve yorumları doldurmak, ürün bilgileri hakkında bilgi almak veya online satılan ürünler için açıklamalar hazırlamak gibi kısa biçimli içerikler için yazma önerileri sağlamaya odaklanıyor. Google, aracın bulunduğunuz web sayfasının bağlamını anlayarak ilgili bilgileri önerilerine dahil edebildiğini söylüyor.

Chrome'da "Help me write" nasıl kullanılır?

Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için Chrome'un "Experimental AI" özelliğini etkinleştirmeleri gerekiyor; bu özellik Chrome masaüstündeki üç noktalı açılır menüden Ayarlar'a tıklayarak ve ardından Experimental AI sayfasına giderek bulunabiliyor. Buradan "Try out experimental AI features" seçeneğine tıklamak, ilk etapta "Help me write" ve ardından "relaunch" bölümlerini seçmek gerekiyor. Kullanıcılar daha sonra Chrome'da bir web sayfasına gidip açık bir metin alanında sağa tıklayabiliyorlar. Böylece özellik kullanılabilir hale geliyor.

Google'ın destek sayfasında, kullanıcılara bu özelliğe isim, telefon, adres, sosyal güvenlik numarası ya da kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerini vermemelerini ve bu aracın kişisel ya da hassas bilgiler içeren web sitelerinde kullanılmaması gerektiğini söyleyen bir ibare yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.