Google Chrome'un yeni yapay zeka özellikleri: Tema oluşturucu, sekme düzenleyici ve daha fazlası

Yapay zeka ile Chrome'da, sekmeleri düzenlemek, temayı özelleştirmek ve web'de bir şeyler yazarken yardım almak mümkün hale geliyor.
Google Chrome'un yeni yapay zeka özellikleri: Tema oluşturucu, sekme düzenleyici ve daha fazlası

Son dönemde yapay zeka hayatın her alanına entegre olmuş durumda. Şimdi ise Google, bu teknolojiyi Chrome'da da daha etkili kullanmaya başlıyor.

Yapay zekanın, internet tarayıcıları için çeşitli avantajlar sunması çok olası. Zira gelişmiş algoritmalar sayesinde, yapay zeka tarayıcılar kullanıcının tarama geçmişini ve davranışlarını analiz ederek, daha önce ziyaret edilen sayfalara daha hızlı erişim sağlamayı kolaylaştırabiliyor. Ayrıca kullanıcı tercihlerini öğrenerek, kişiselleştirilmiş önerilerde bulunabiliyor ve içerikleri daha etkili bir şekilde filtreleyebiliyor. Google Chrome'da yapay zekanın kullanımı ise birkaç farklı örnek ile karşımıza çıkıyor. 

Yapay zeka ile Chrome'da, sekmeleri akıllıca düzenlemek, temayı özelleştirmek ve forum gönderileri, online incelemeler ve daha fazlası gibi eylemler için web'de bir şeyler yazarken yardım almak mümkün hale geliyor. 

Yapay zeka ile yazı yardımı

Chrome'daki yerleşik yazma yardımcısı ile Google, kullanıcıların online forum siteleri gibi kamusal alanlarda yazı yazmak da dahil olmak üzere diğer şeylerin yanı sıra iş incelemeleri yazabileceğini söylüyor. Henüz deneme aşamasındaki bu özelliğe önümüzdeki ay, web'deki bir metin kutusuna veya alana sağ tıklayıp "yazmama yardım et" seçeneğine tıklayarak erişmek mümkün olacak. Başlamak için önce birkaç kelime yazacaksınız ve ardından Google'ın yapay zekası size yardım etmek için devreye girecek.

Özelleştirilmiş temalar

Google, kullanıcıların Chrome tarayıcıları için özel temalar oluşturmalarına izin vermek için metinden görsel oluşturma modelini kullanacak. Bu özellik, "Chrome'u Özelleştir" yan panelini açtıktan sonra yeni "Yapay Zeka ile Oluştur" seçeneğini seçip "Temayı değiştir "e tıklayarak konuya, ruh haline, görsel stile ve renge göre bu temaları oluşturmanıza olanak tanıyacak.

Sekme düzenleme özelliği

Sekme düzenleme özelliğinde ise bir Chrome sekmesine sağ tıklayıp "benzer sekmeleri düzenle" seçeneğini seçebileceksiniz ve Chrome benzer şeylerle dolu bir sekme grubu oluşturmaya çalışacak. Bir şey satın alıyor, herhangi bir konu hakkında araştırma yapıyor ya da tüm haber okuma sekmelerinizi aynı anda açıyorsanız, Chrome tüm bu şeyleri bir arada tutacak. Bu da daha düzenli bir okuma deneyimi sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.