Apple'ın yeni yapay zeka aracı Ask, AppleCare destek danışmanları tarafından test ediliyor

Apple, müşteri hizmetlerini hızlandırmak için Ask adlı yeni bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Bu araç, teknik sorulara otomatik yanıtlar üretiyor ve danışmanların işlerini kolaylaştırıyor.
Apple'ın yeni yapay zeka aracı Ask, AppleCare destek danışmanları tarafından test ediliyor

Apple, müşterilere hızlı teknik destek sunmak için AppleCare destek danışmanları için içeride test edilen yeni bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Ask adı verilen bu araç, danışmanların müşterilerden gelen teknik sorulara otomatik cevaplar üretmelerine yardımcı oluyor. Danışmanlar, bu otomatik yanıtları müşterilerle online sohbetlerde veya telefon görüşmelerinde paylaşabiliyorlar.

Ask, Apple'ın iç bilgi tabanından gelen ilgili bilgilerle sorgulara anında yanıt veriyor. Danışmanlar, yanıtları müşterilere sunmadan önce bu yanıtları yararlı veya yararsız olarak değerlendiriyor. Her konuyla ilgili sadece beş takip sorusu sorulabiliyor. Apple, bu aracı daha fazla danışmana sunmayı planlıyor.

Danışmanlara, bilgi almak için Ask'ı kullanmaları konusunda öncelik veriliyor. Bu aracın karmaşık veya tanıdık olmayan sorunlara çözüm bulmada yardımcı olduğu vurgulanıyor. 

İç bilgi tabanın bir şirketin veya kuruluşun sahip olduğu içerik, belge ve bilgilerin saklandığı, düzenlendiği ve erişilebildiği bir veritabanını ifade ettiğini hatırlatalım. Genellikle çalışanlar, müşteri hizmetleri temsilcileri veya teknik destek ekipleri gibi iç kaynaklara erişmek ve bilgi edinmek için kullanılıyor.

Şirketin CEO'su Tim Cook, bu yıl içinde şirketin üretken yapay zeka üzerinde çalıştığını ve detayları daha sonra paylaşacaklarını söylemişti. Bir taraftan geçen senin ekim ayında Apple'ın yapay zeka alanında rekabet edebilmek için 2 yıl içinde 5 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladığı haberleri gündeme gelmişti.

Analistler, bu miktarın öngörülen bütçeden daha fazla olabileceğini belirtmişti. Bu oldukça haklı bir yorum idi. Çünkü bu yıl içinde Apple'ın üretken yapay zekayı daha geniş kapsamda kullanması bekleniyor. iOS 18, Siri, Spotlight, Mesajlar, Sağlık, Numbers, Pages, Keynote ve daha fazlasında birçok yeni yapay zeka özelliği içereceği konuşuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.