Nvidia'nın toplam geliri bir yıl öncesine kıyasla yüzde 265 arttı

Nvidia'nın toplam geliri bir yıl öncesine kıyasla yüzde 265 arttı. Geçen yıla kıyasla net gelir bu çeyrekte yüzde 769 artış gösterdi.
Nvidia'nın toplam geliri bir yıl öncesine kıyasla yüzde 265 arttı

Nvidia'nın değerinin, Amazon ve Alphabet'i geride bıraktığını sizlere aktarmıştık. Dördüncü mali çeyrek kazançlarını açıklayan Nvidia, yine beklentileri aşmayı başardı. Wall Street analistleri hisse başına kazancın 4,64 dolar olmasını beklerken, şirketin hisse başına kazancı yaklaşık 5,16 dolar oldu. Ayrıca Nvidia, analistlerin 20,62 milyar dolar gelir beklentisine karşılık 22,10 milyar dolar gelir elde etti. Buna ek olarak Nvidia, mevcut çeyrekte 24,0 milyar dolar satış beklediğini söyledi.

Nvidia, çeyrek boyunca 12,29 milyar dolar veya hisse başına 4,93 dolar net gelir bildirdi. Böylece geçen yıl 1,41 milyar dolar veya hisse başına 57 sent olan net gelir bu çeyrekte yüzde 769 artış gösterdi.

Buna ek olarak Nvidia'nın toplam gelirinin, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 265 arttığı açıklandı. Bu artışta sunuculara yönelik yapay zeka çiplerinin ve özellikle de şirketin H100 gibi çiplerinin güçlü satışlarının etkisi mevcut. Şirket yatırımcılara yaptığı açıklamada güçlü talebin pek çok sektörden geldiğini belirtti. Bu sektörlere kurumsal yazılım ve tüketici internet uygulamaları, otomotiv, finansal hizmetler ve sağlık hizmetleri de dahil. 

Bu satışların yansımasını Nvidia'nın gelirinin çoğunluğunu oluşturan şirketin Veri Merkezi segmentinde görmek mümkün. Veri merkezi satışları yüzde 409 artışla 18,40 milyar dolara ulaştı. Şirketin "Veri Merkezi" satışlarının yarısından fazlasını büyük bulut sağlayıcılarına yaptığını görüyoruz. 

Şirketi oyun segmenti ise bir önceki yıla göre yalnızca yüzde 56 artışla 2,87 milyar dolara ulaştı. Oyun segmenti, dizüstü bilgisayarlar ve PC'ler için grafik kartlarını içeriyor. Hatta oyun için üretilen grafik kartlarının, yapay zeka çipleri yükselmeye başlamadan önce Nvidia'nın birincil işi olduğunu hatırlatalım. Öte yandan Nvidia'nın grafik kartlarından bazılarının yapay zeka için kullanılabileceğini belirtmekte fayda var. 

Nvidia'nın daha küçük iş segmentleri ise aynı devasa büyümeyi göstermedi. Otomotiv segmentinin satışları yüzde 4 azalarak 281 milyon dolara gerilerken, kripto çiplerini içeren OEM ve diğer işler segmenti yüzde 7 artışla 90 milyon dolara yükseldi. Nvidia'nın profesyonel uygulamalar için grafik donanımı üreten segmenti ise yüzde 105 artışla 463 milyon dolara yükseldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.