Femtech girişimi Oula, 28 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli Oula'nın yatırım turunda GV, Female Founders Fund, 8VC, Alumni Ventures ve Great Oaks yer aldı. 
Femtech girişimi Oula, 28 milyon dolar yatırım aldı

Doğum bakım konusuna odaklanan femtech girişimi Oula, 28 milyon dolar yatırım aldı girişimi Oula, 28 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, Revolution Ventures ve Maverick Ventures liderliğinde gerçekleşti. New York merkezli şirketin yatırım turunda GV, Female Founders Fund, 8VC, Alumni Ventures ve Great Oaks yer aldı. Oula, 28 milyon dolarlık yatırımı yeni pazarlara açılmak ve üreme çağındaki bireylere yönelik yeni hizmetler başlatmak için kullanacağını açıkladı. 

Femtech şirketi olarak konumlanan Oula, 2019 yılında Adrianne Nickerson ve Elaine Purcell tarafından hayata geçirildi. Şirket, gebelik ve doğum öncesi dönemde bireylere yönelik kapsamlı sağlık hizmetleri sunuyor. Oula, hastalara farklı ağrı yönetimi seçeneklerine erişim sağlıyor. Bu da gebelik sürecinde yaşanan ağrıların yönetilmesi ve hafifletilmesi amacıyla çeşitli teknikler ve tedavi yöntemlerinin kullanılmasını içeriyor.

Oula, erken hamilelik ve doğum sonrasında bakım eksikliklerini gidermek için grup eğitim dersleri gibi hizmetler de veriyor. Bu dersler; emzirme, bebek bakımı gibi konularda içeriyor. Oula'nın geliştirdiği yazılım ise hem sağlık çalışanlarının verimliliğini artırıyor hem de hastaların tedavi sürecini daha etkin bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.

Oula, sağlık hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırmak ve düşük gelirli bireylerin ve ailelerin şirketin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla ödeme yöntemi olarak Medicaid'i de kabul ediyor. Bu adım, Oula'nın toplumun her kesimine kapsayıcı sağlık hizmetleri sunma hedefine yönelik bir adım olarak görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.