Adobe, Acrobat'a yapay zeka asistanı ekledi

Acrobat'ın yeni yapay zeka asistanı uzun belgelerdeki bilgilerin bulunmasını ve anlaşılmasını kolaylaştırıyor.
Adobe, Acrobat'a yapay zeka asistanı ekledi

Adobe, PDF yönetimi yazılımı Acrobat'a, yeni bir üretken yapay zeka deneyimi eklediğini duyurdu. Acrobat'ın yeni yapay zeka asistanı uzun belgelerdeki bilgilerin bulunmasını ve anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar özelliğe sağ üst köşede yer alan yapay zeka asistanı düğmesi üzerinden erişebiliyor. 

Acrobat yapay zeka asistanının öne çıkan özellikleri 

Bir konuşma motoru olarak tanımlanan araç, dosyaları özetliyor, soruları yanıtlayabiliyor ve içeriğe göre daha fazla öneride bulunabiliyor. Kullanıcılar araç sayesinde adeta belgelerle sohbet edebiliyor. Acrobet aboneleri, bugünden itibaren aracın beta sürümüne erişebilecek. Aracın birkaç hafta içinde ise Reader kullanıcılarına açılması bekleniyor. 

Yapay zeka asistanının uzun metin belgelerle çalışmayı kolaylaştırması hedefleniyor. Bu bağlamda uzun raporlar için kısa özetler hazırlanabilirken, araştırmalarda aranılan bilgiler hızlıca bulunabilecek. Yapay zeka asistanı, Word ve PowerPoint dahil olmak üzere uygulama tarafından desteklenen tüm belge formatlarıyla kullanılabilecek.

Yapay zeka asistanı, belgelerin içeriklerini değerlendirebildiği gibi, kullanıcılara sormaları için soru önerilerinde bulunabilir. Aynı şekilde yazının başında da belirttiğimiz gibi belge ile ilgili soruları da yanıtlayabilir. Acrobat'taki yapay zeka asistanının, soruları yanıtlarken, tıklanabilir bağlantılarla desteklenen belgeden alıntılara da yer verdiğini belirtelim. Bu sayede kullanıcılar, belgedeki ilgili kısma hızlıca giderek verilen yanıtların doğruluğunu kontrol edebilir. Bunlara ek olarak kullanıcılar, yapay zeka asistanından söz konusu bilgileri farklı formatta derleyerek e-postalarda ya da sunumlarda kullanılmak üzere daha kısa ve akıcı formatta metinler oluşturmasını isteyebilir. 

Bu arada aracın, güvenlik konusunda da sıkı bir tutum izlediğini söyleyebiliriz. Zira araç, müşteri belgelerindeki verileri saklamıyor veya yapay zeka asistanını eğitmek üzere kullanmıyor. 

Yapay zeka asistanının yol haritası 

Acrobat aboneleri, ürünün beta sürümü boyunca yapay zeka asistanını kullanmak için herhangi bir ek ücret ödemeyecek. Ancak Adobe Document Cloud'un kıdemli başkan yardımcısı Abhigyan Modi'nin aktardıklarına göre aboneler beta sürümünün sona ermesiyle birlikte yeni bir eklenti abonelik planı aracılığıyla yapay zeka asistanı özelliklerinin tamamına erişebilecek. 

İlerleyen dönemde Acrobat'taki yapay zeka asistanının, Adobe'nin üretimsel yapay zeka modeli Firefly ile entegre olması planlanıyor. Buna ek olarak yapay zeka asistanının birden fazla belge, belge türü ve kaynaktan aynı anda bilgi çekme özelliğine kavuşması hedefleniyor. Son olarak yapay zeka asistanına eklenmesi beklenen özellikler arasında ilk taslakların oluşturulması ve metin düzenleme özelliklerinin yer alacağı belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.