Octet Türkiye'nin öne çıkan rakamları

Octet Türkiye 2023 yılında çeşitli ürün gruplarına göre 3,5 ila 10 kat arası büyüme gösterdi. Octet Türkiye’nin güncel müşteri sayısı 5 bin 500’e ulaştı.
Octet Türkiye'nin öne çıkan rakamları

Octet Türkiye düzenlediği basın toplantısıyla 2023 yılı değerlendirirken, 2024 yılına dair hedeflerini ve öngörülerini de kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda konuşan Octet Türkiye CEO’su Derya Ekemen Fidan'ın paylaştığı bilgilere göre  Octet Türkiye’nin güncel müşteri sayısı 5 bin 500’e ulaştı. Şirketin işlem adedi ise 215 bine erişirken, işlem hacmi 27 milyar TL oldu. Derya Ekemen Fidan, Master Merchant ürününün başarısına da dikkat çekti. 

Paylaşılan bilgilere göre ortalama işlem tutarı 125 bin, en yüksek işlem tutarı ise 183 milyon TL olarak gerçekleşti. Pandemi döneminden bu yana her yıl 2 kattan fazla büyüme gösterdiklerini belirten Ekemen Fidan, 2023 yılında çeşitli ürün gruplarına göre 3,5 kat ila 10 kat arası büyüme gösterdiklerini açıkladı. Ekemen Fidan'ın aktardıklarına göre çoklu DBS ürününde ise hacim olarak 2022’ye göre 10 kat büyüme yaşandı: 

“TL bazında gelirlere baktığımızda ise 2022’ye oranla 2023 yılında 3,5 kat büyümenin gururunu yaşıyoruz. Bu şekilde Octet olarak pandemi döneminden bu yana her yıl 2 kattan fazla büyüme geleneğimizi de sürdürmüş olduk. Türkiye’de sadece Octet’in müşterilerine sunduğu çoklu DBS ürününde hacim olarak 2022’ye göre 10 kat büyüme yakalandı. Tarım, otomotiv, otomotiv yan sanayi, kimya gibi sektörler lokomotif sektörlerimiz olmaya devam etti. Bu sektörlerde hem hacim hem bayi sayıları anlamında bakıldığında lider konumdayız. Bu sektörlerin yanı sıra ilaç, ilaç üreticileri ve tedarikçileri, hızlı tüketim ve gıda alanlarında da kayda değer bir büyüme yakaladık.”

Ekemen Fidan, 2024 hedeflerinden bahsederken NFC ve açık bankacılık gibi alanlarda geliştirdikleri yeni ürünlerin piyasaya sürüleceğinden söz ederken, ciro ve gelirde 2024’te 2,5 kat büyüme hedeflediklerini de ifade etti. 

Küresel fintech pazarının öne çıkan verileri

Ekemen Fidan'ın aktardıklarına göre, 2024’te fintech'lerin sunduğu çözümlere talep ile fintech şirketlerinin çözüm ve inovasyon çeşitliliğinin de artacağını göreceğiz. Buna ek olarak 2024'te CBDC'lerin yaygınlaşması, DeFi büyümesi, dijital varlık yatırımlarının artması ve yapay zeka kullanımındaki gelişmeler bekleniyor. 

Ekemen Fidan, sektöre ve küresel pazara dair veriler de paylaştı. Bu verilere göre, dijital ödemeler pazarının 2023 yılı sonu itibariyle 9,46 trilyon dolara ulaşacağı öngörüsü bulunuyordu. Küresel fintech pazarı piyasa değeri açısından 150 milyar dolar sınırını aşmış durumda. Küresel fintech pazarının, 2027 yılına kadar yüzde 13’lük büyüme ile 225 milyar doları aşması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.