Biyoloji odaklı yapay zeka girişimi Bioptimus, 35 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli girişimin yatırım turunda Bpifrance'ın Large Venture'ı, Frst, Cathay Innovation, Hummingbird, Headline, Owkin, NJF Capital,Top Harvest Capital ve Xavier Niel yer aldı.
Biyoloji odaklı yapay zeka girişimi Bioptimus, 35 milyon dolar yatırım aldı

Biyoloji odaklı yapay zeka girişimi Bioptimus, 35 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 35 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Sofinnova Partners tarafından yönetildi. Fransa merkezli girişimin yatırım turunda Bpifrance'ın Large Venture'ı, Frst, Cathay Innovation, Hummingbird, Headline, Owkin, NJF Capital,Top Harvest Capital ve Xavier Niel yer aldı. Bioptimus, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. 

2023 yılında Rodolphe Jenatton, Zelda Mariet, Felipe Llinares, David Cahané, Eric Durand ve Jean-Philippe Vert tarafından faaliyete geçen şirket, biyolojiye yönelik bir yapay zeka temel modeli oluşturmayı amaçlıyor. Şirketi kuran bu isimlerin daha önce Google Deep Mind ve Owkin gibi dünyanın önde gelen yapay zeka şirketlerinde çalıştığını belirtelim.

Şirket, hastaların moleküllerinden başlayarak hücrelerini ve bütün vücutlarını kapsayan geniş bir ölçekte analiz ediyor. Bioptimus'un geliştirdiği yapay zeka temel modeli, yeni ilaçların keşfi ve geliştirilmesi sürecini hızlandırıyor. Ayrıca kanser hastalarının tedavi planlarını belirlemek için hastanın genetik profili gibi verileri kullanarak kişiselleştirilmiş tedavi önerileri sunuyor. Şirket, bu işlemleri yapmak için Amazon Web Services gibi bilgisayar altyapılarından yararlanıyor.

Ayrıca Bioptimus, tarım ve çevre bilimleri alanında da çalışıyor. Şirket, tarım ürünlerinin verimliliğini artırırken çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor; sürdürebilirlik, iklim krizi, biyolojik çeşitlilik ve gıda güvenliği gibi küresel problemlere çözüm bulunması yönünde önemli veriler sağlıyor. Bioptimus'un amacının bilimsel keşifleri hızlandırmak ve biyomedikal alandaki inovasyonları teşvik etmek olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.