Sina Afra'nın gayrimenkul girişimi Tiko, İspanya merkezli Housell'i satın aldı

Sina Afra ve Tiko tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, İspanya merkezli Housell girişimini satın aldı. Tiko ve Housell arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.
Sina Afra'nın gayrimenkul girişimi Tiko, İspanya merkezli Housell'i satın aldı

Sina Afra'nın gayrimenkul girişimi olan Evtiko Türkiye'nin faaliyetlerini sonlandırarak yoluna Tiko markası ile İspanya'da devam edeceğini geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. 2021 yılının Temmuz ayında ise 65 milyon dolar yatırım alan Tiko, yeni bir satın alma gerçekleştirdi. 

Sina Afra ve Tiko tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, İspanya merkezli Housell girişimini satın aldı. Tiko ve Housell arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını ekleyelim.

Tiko, Housell satın alması ile birlikte Housell'in güçlü yönlerini kendi güçlü yönlerine entegre ederek, gelişmiş hizmetler sunmayı ve pazar erişimini artırmayı hedefliyor. Tiko'nun 2024 planları arasında 700'den fazla emlakçıya ulaşmanın ve gayrimenkul işlemlerinin hacmini 10 kat artırmanın yer aldığını da ekleyelim.

Tıpkı Tiko gibi gayrimenkul sektörüne odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Housell, 2017 yılında Guillermo Llibre tarafından Madrid'de kuruldu. Housell, evini satmak isteyen kişiler için online bir deneyim sunuyor. Bugüne kadar 13 milyon euro tutarında yatırım da toplayan Housell'in yatırımcıları arasında ise Axel Springer ve Cerberus Capital Management yer alıyor.

Yaptığı açıklamada Tiko'nun Housell'i resmen satın aldığını duyurmaktan gurur duyduğunu belirten Sina Afra, dijital gayrimenkul ortamını yeniden şekillendirme yolculuklarında önemli bir adım attıklarını da sözlerine ekledi. Tiko, Housell satın alması ile birlikte tüm İspanya'da hizmet vermeye de başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.