Yerli girişim Biyaku, 80 bin dolar yatırım aldı

Vanora Ventures, Biyaku'ya 50 bin dolar nakdi yatırım yaptı. Sharks&Partners’dan ise 30.000 dolar yatırım alan uygulamanın turu devam ediyor. 
Yerli girişim Biyaku, 80 bin dolar yatırım aldı

Yerli girişim Biyaku'nun 2023'ün Şubat ayında 80 bin dolar tohum öncesi yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. 2023 yılında Vanora Ventures, Grovth programına dahil olan Biyaku’ya venture studio kapsamında teknoloji yatırımı yaptı. Böylece girişim, yeni bir altyapı ve mobil uygulama geliştirdi.

2024 yılında ise Vanora Ventures, Biyaku'ya 50 bin dolar nakdi yatırım yaptı. Bununla beraber girişim Sharks&Partners’dan 30 bin dolar yatırım aldı. Biyaku'nun yatırım turu ise devam ediyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Bikafalar, Pub Story kurucu ortaklarından Bora Öğünç ve Hypeup, Taxim Pilates ve Flex By Taxim kurucu ortaklarından Fatma Gamze Kiremitçi tarafından kurulan Biyaku, günlük meditasyonlar ve egzersizler ile kullanıcıların cinsel sağlığına destek oluyor. 

Özellikle son yıllarda artan dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu, çevresel uyaranlar ve stres, cinsellik üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Biyaku bu sorunlara ürettiği uygulama ile çözüm getirmeyi hedefliyor. Biyaku’nun gelir modeli ise premium abonelik üzerine kurulu. Yerli girişimin asıl hedefi Kuzey Amerika pazarında global ölçekte büyümeyi hızlandırmak.

Vanora Ventures Head of Business Analysis Sena Koçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Biyaku, bu yıl studio içerisinde bizi oldukça heyecanlandıran girişimlerden. Globalde çok büyük bir ivmeyle büyüyen bu pazarda, deneyimli girişimcilerle birlikte bu macerada yer almaktan çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde yeni özellikler ve işbirlikleri ile Biyaku adından sıklıkla söz edileceğini öngörüyoruz.”

Girişimin kurucu ortağı Bora Öğünç platformda 500'den fazla içerik yer aldığını belirtirken, yakında interaktif içeriklerin de uygulamada kendini göstereceğini ifade etti. Gelecek planlarını aktaran girişimin kurucu ortaklarından Fatma Gamze Kiremitçi ise güvenilir bir kaynak olarak konumlanmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.